Gençlik Örgütleri’nden Narin için Kadıköy’de eylem

Gençlik Örgütleri Narin Güran için Kadıköy’de yürüyüş ile birlikte eylem gerçekleştirdi. Basın açıklaması sonrasında polis saldırısında 6 kişi gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 10 Eylül 2024
  • 20:33

Diyarbakır'da 19 gündür kayıp olan ve 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan Narin Güran için Gençlik Örgütleri Kadıköy’de eylem gerçekleştirdi.

"Narin’i ve Narinleri yaşatmayan bu düzenden hesap soracağız!” şiarıyla yapılan eylem için Kadıköy’ün ara sokaklarında bir araya gelen kitle Kadıköy İskelesi’ne yürüyüş gerçekleştirmek istedi ve polis barikatıyla engellendi. Engelleme girişimine karşı sloganlarla ve ajitasyonlar ile karşılık verildi.

Engelleme girişimi yürüyüş devam ettirilerek boşa düşürüldü. Kitle sloganlar ve ajitasyonlar Kadıköy İskele Meydanı’na ulaştı. Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılan ajitasyon konuşmalarında Narin’in kaybedilmesinde ve katledilmesindeki devlet, tarikat, aile işbirliği teşhir edildi. Konuşmada Ceylan’ı, Berkin’i, Uğur’u, Leyla’yı katleden düzen ile Narin’i katleden düzenin aynı olduğu vurgulandı. Ajitasyon konuşmalarının ardından basın metni okundu. Basın metninde şu ifadeler kullanıldı:

“Bizler her gün çocuk ölümlerine, kadın ölümlerine uyanırken faillerin cezasızlık ile ödüllendirildiğini görüyor, bir çok kişinin kaybedildiğine ve akıbetine dair en ufak bir bilgi edinemediğimize şahit oluyoruz. Açıktır ki Gülistan Doku’yu dört yanı kameralar ile çevrili Dersim’de bulmayan ve failleri aklayanlar, Narin’i katledenlerdir. Ve yine açıktır ki, Berkin Elvan’dan Cemile Çağırga’ya, Ceylan Önkol’dan Uğur Kaymaz’a çocukları katleden siyasi iktidar, çocuklara yönelik her türlü suçu teşvik etmekte istismar, tecavüz, katletme ve kaybetme gibi pratiklerin önünü açmaktadır.”

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Gençlik örgütleri olarak Narin’in katillerinden işbirlikçilerinden hesap sormaya ve başka Narin’ler katledilmesin diye bu çürümüş erkek egemen düzene ve onların kutsal ailesine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Herkesi çocukların ve kadınların özgürce yaşaması için çağrımızı büyütmeye ve Narinlerin hesabını birlikte sormaya davet ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bizlerin mücadele etmediği her saniye çocuklar için kaybedilme ve katledilme tehlikesi ile yaşamak demektir. Bizler Narin’i unutturmayacak, Katillerden hesap soracağız.”

Basın açıklamasının ardından kitle sloganlar ile eylemi sonlandırdı. Eylem sonlanırken polis saldırısı gerçekleştirildi. Polis saldırısında altı kişi gözaltına alındı.

Eylemde sıklıkla “Narin’in hesabı sorulacak!”, “Katillerden hesabı gençlik soracak!”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek!”, “Narin’in katili, Gülistan’ın faili!”, “Gülistan’ın hesabı sorulacak!”

Kızıl Bayrak / İstanbul