2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla Esenyurt İşçi Kültür Evi’nde anma etkinliği düzenlendi.
Etkinliğin başında “2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’ni yaktılar. Pir Sultan Abdal Kültür etkinliklerine katılan yürekleri insanlık sevgisiyle dolu 33 güzel insan aydın ve sanatçılarımızı katlettiler. Kokuşmuş düzenin eli kanlı katilleri her seferinde başka yüzlerle çıktı karşımıza” denildi. Yüzyıllar öncesinden Hallacı Mansur, Baba İshak, Şeyh Bedrettin’in katledildiğine değinilerek Pir Sultan Abdal’dan Dersim Katliamı’na, Maraş’a; 28 Mayıs’tan 5 Temmuz’a kadar süren Çorum Katliamı’na, cezaevleri katliamlarına; Haziran Direnişi’nden Suruç’a, Ankara’ya, Lice’ye... şimdiye kadar devrim ve sosyalizm mücadelesinde yitirdiğimiz devrimciler anısına saygı duruşu yapıldı.
Sonrasında Sivas Katliamı’nı anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Sinevizyonun ardından BDSP temsilcisi söz alarak Sivas Katliamı üzerinden devletin katliamcı geleneğini teşhir etti. Geçmişten günümüze Dersim, Ağrı, Zilan, Suruç, Gazi ve cezaevi katliamlarının devlet tarafından sistematik olarak gerçekleştirildiği belirtilen konuşmada, bu katliamların asıl sebebinin işçi sınıfını, emekçileri, yoksul, ezilen halkları bölmek ve toplum üzerinde etnik ve dini ayrımları körükleyerek korku salmak istediği vurgulandı. İşçi-Emekçilere mücadele çağrısı yapılan konuşmada, katliamcı düzenden kurtulmanın tek yolunun devrim ve sosyalizm bayrağını yükseltmekten geçtiği vurgusuyla konuşma noktalandı.
Ardından şiir dinletisi ve Esenyurt Alternatif Sanat Derneği’nden (ESAS-DER) bir dostumuz bağlaması ile Pir Sultan Abdal’dan türkülerle programa destek verdi. Program “Her mezhepten, milliyetten işçiler, emekçiler, tüm ezilenler; sermaye iktidarından hesap sormak için devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmeliyiz. Bu sömürü düzenini tarihin karanlık sayfalarına gönderene kadar mücadelemize devam edeceğiz” çağrısıyla sonlandırıldı.
Kızıl Bayrak / Esenyurt