Emeğin Kurtuluşu’nun yeni sayısı çıktı!

Emeğin Kurtuluşu gazetesinin 16-31 Ekim 2023 tarihli yeni sayısı “İşçi sınıfının yeri direnişin safıdır” manşetiyle yayınlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Ekim 2023
  • 08:00

Emeğin Kurtuluşu gazetesinin 16-31 Ekim 2023 tarihli yeni sayısı “İşçi sınıfının yeri direnişin safıdır”manşetiyle yayınlandı. Filistin’de 7 Ekim’de başlayan süreci ve yaşanılanları sayfalarına geniş bir biçimde taşıyan gazetenin kapak yazısında da Filistin’de emperyalistlerin ve Siyonistlerin saldırılarına ve Filistin direnişine yer verildi. Kapak yazısında 7 Ekim’den itibaren başlayan süreç ve emperyalist dünyanın hamleleri özetlenirken, Filistin direnişinin meşruluğu vurgulanıyor ve şunlar ifade ediliyor:

“1948’de Filistin halkını zorla yerinden edip bugün açık bir hapishanede yaşamaya zorlayan Siyonist İsrail ve onun emperyalist ortakları bölgede akan her damla kanın, dökülen her gözyaşının, çekilen her acının sorumlusudur. Kim ki çekilen acıların sona ermesinden, ölen sivillerden, akan kandan bahsediyorsa yapması gereken Filistin halkının haklı mücadelesine amasız fakatsız destek vermektir. Siyonist İsrail devletinin yayılmacı politikalarına ve emperyalist saldırganlığa karşı çıkmaktır. İşgal sürdüğü sürece direniş de sürecektir. İşçi sınıfın yeri direnişin safıdır.”

Gazetenin Sınıf Tavrı köşesinde, “Cumhuriyet işçilere ne verdi?” başlıklı yazı ile Burjuva cumhuriyetin 100. Yılı işleniyor. 

Bakış köşesinde ise “Laiklik en çok işçi sınıfının ihtiyacıdır” başlıklı yazı yer alıyor.

Gazetenin Kavganın İçinden köşesinde “Birleşik Metal’de genel kurul süreçleri… Değişim ama nasıl?” başlıklı yazıya yer veriliyor.

Gazetenin Dosya konusu ise Filistin sorununa ayrılmış ve başlığı “Emperyalizm ve Siyonizm yenilecek! Direnen halklar kazanacak” olan ana yazı eşliğinde, “Takiyeci AKP’nin zayıf karnı:Filistin” ve “Filistin sorunu nasıl çözülür” başlıklı iki yazı yayınlanmış.

Dünya sayfasında birçok ülkede gerçekleştirilen Filistin’le dayanışma eylemleri verilirken, İsrail Komünist Partisi’nin son sürece dair yaptığı “Tek bir çözüm vardır: İşgali sona erdirmek ve Filistin halkının meşru talep ve haklarını tanımak”  başlıklı açıklaması paylaşılmış.

Kadın sayfasında “Çocuk bakımı toplumsallaştırılmalıdır” yazısı yer alıyor.

Tarih sayfası ise yine Filistin gündemini işleyen “Filistin: Katliamların ve direnişin tarihi” yazısına ayrılmış.

Gazetenin Kültür/Sanat sayfasında Erol Toy’un ve yazarın İmparator kitabının tanıtımı yer alıyor. Bu sayfada aynı zamanda “Çokzade Fehmi’yi bilir misiniz?” başlıklı yazı bulunuyor.

Farklı fabrikalardan gelen okur mektuplarını Mücadele Postası sayfalarında yayınlayan gazete, süren işçi direnişleri haberlerine de yer veriyor. 

Gazetenin diğer yazıları şu şekilde:

-Yoksullukla övünmek…

-İş varda beğenmiyoruz, öyle mi?

- AKP’nin derdi halklar arasına düşmanlık tohumları ekmektir!

- “Maaş artışları sebep, enflasyon sonuç”

-Emeklilikte insanca yaşam ücreti için mücadeleye!

- Barış için savaş…

-Dilenci değiliz. Avans değil ek zam istiyoruz!