Eğitim Sen: Kanıksamayacağız, susmayacağız!

Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube üyesi öğretmenler, Kadıköy’de bulunan temsilciğinde yaptığı basın toplantısında “Kamusal, laik, eşit ve bilimsel eğitimin inşası için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Ocak 2022
  • 19:32

Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube üyesi öğretmenler, gericilik ve geleceksizlik nedeniyle Enes Kara’nın yaşamını yitirmesiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Din istismarcısı iktidarın gençliğe yönelik gerici eğitim politikaları protesto edildi.

Kadıköy’de bulunan temsilcilikte yapılan açıklamada son yıllarda gerici tarikat ve cemaat yurtlarındaki vakaların artışına dikkat çekilerek şunlar ifade edildi:

“Kamusal ve Laik eğitim anlayışından hızla uzaklaşan iktidarın, gerici toplum inşa etme politikalarının sonucunda gençler bu yurtlarda intihar ediyor, tacize uğruyor ve öldürülüyor. En son Antalya Alimder yurdunda bir genç, satırlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Bu yurt kaçak ve izinsiz işletilen bir yurttu ve açılışını Dış İşleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’nun yaptığı haberleri yer aldı. Türgev, Tügva, Ensar, Semerkand, ve ilim yayma cemiyetleri gibi vakıflara ait beş yüzün üzerinde yurt bulunurken, izinsiz ve kaçak yurt sayıları binlerle anılmaktadır. Eğitim çağındaki çocuklarımız kimlere ve hangi zihniyete teslim edilmiş sorularını haklı olarak soruyoruz…”

Artık yeter!

Laik, sosyal hukuk devletinde tüm çocukların haklarının devlet tarafından korunması gerektiğinin altı çizilen açıklama şu şekilde devam etti:

“Devlet gerekli önlemleri alarak bütün yoksul halk çocuklarının barınma ihtiyacını gidermelidir. Kamusal eğitimin de gereği budur. Ancak iktidar bunu bilinçli bir şekilde yapmayarak çocuklarımızı cemaat ve tarikatların kucağına itmektedir. Bu kabul edilemez. Daha önce birçok tarikat yurdunda yaşanan, ölümler, cinsel istismar ve tecavüzler konusunda sessiz kalan, “bir kereden bir şey olmaz” diyen zihniyetin çocuklarımızın hayatını yok eden gerici politik uygulamalarına artık yeter! Bu ölümleri, tecavüzleri ve istismarları kanıksamayacağız, susmayacağız. Kamusal, laik, eşit ve bilimsel eğitimin inşası için mücadeleye devam edeceğiz.”