Dinci Ensar vakfı için faturalı soygun

AKP-Torunlar-Kızılay-Ensar kirli işler yumağının icraatları, saray rejimiyle aparatlarındaki çürümenin dorukta olduğunu gözler önüne seriyor. Eksik olan, bedeli ödeyen emekçilerin bu hırsızlar şebekesinden hesap sormak için harekete geçmesidir.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Şubat 2020
  • 18:15

Ensar vakfı çocuklara tecavüzün simgesi haline gelmiş dinci bir kurum. AKP iktidarının her zaman özel koruma sağladığı çirkef yuvalarından biri. Anlaşıldı ki, saray rejimi bu yuvayı korumakla kalmıyor, finanse etmek için de özel bir çaba harcıyor. Yandaş sermaye gruplarından Torunlara ait Başkentgaz şirketinin Ensar vakfına aktarılmak şartıyla Kızılay’a 8 milyon dolar “bağış” yapması, bu çirkef yuvasına verilen önemi gösteriyor.

Kızılay’ın başındaki saray memurunun çok sayıda şirkete sahip olması, Ensar vakfına yapılan “bağış”tan 250 bin Amerikan doları “komisyon” alması, çirkefin diğer boyutudur. Bu yağma-talan düzeni başka türlü devam edemez zaten. Buna rağmen yandaş da olsa hiçbir kapitalist “babasının hayrı” için bağış yapmaz. Nitekim AKP-saray rejimine ya da aparat işlevi gören kurumlarına yapılan her “bağış” fazlasıyla telafi ediliyor. Tabii ki, halkı soymak pahasına…

Başkentgaz şirketinin de Ensar vakfına “hayır” olsun diye “bağış” yapmadığı ortaya çıktı. Kepazeliği gündeme getiren CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş şöyle diyor: “Kimse kimseye durup dururken elindeki parasını vermez. Çok açık ki, Başkentgaz’dan Ensar Vakfı’na bağış yapması istenmiş. Bağış işlemi tamamlandıktan sonra da şirkete jest olarak doğalgaz abonelerine geriye dönük zam parası tahsil etme yetkisi verilmiş. Şirket vakfa yaptığı bağışın parasını Ankara halkından fazlasıyla çıkarmış. Olan doğalgaz zamları altında inim inim inleyen halka olmuş.”

Satın alınmış nesnelere zam yapılması kapitalizmin “ticari ahlakı”na bile aykırıdır. Ancak çocuk tecavüzcülerinin vakfı Ensar için bu kural çiğnenebilir. Ensar için 8 milyon dolar ödeyen Başkentgaz şirketine özel bir yönetmelikle, geriye dönük zam yapma yetkisi verilmiş. Saray emrinde çalışan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bunun için özel yönetmelik yayınlamış. Böylece Torunlar patronu “hayır” için ödediği 8 milyon doların çok daha fazlasını faturalı soygunla halkın cebinden çalmıştır.

AKP-Torunlar-Kızılay-Ensar kirli işler yumağının icraatları, saray rejimiyle aparatlarındaki çürümenin dorukta olduğunu gözler önüne seriyor. Eksik olan, bedeli ödeyen emekçilerin bu hırsızlar şebekesinden hesap sormak için harekete geçmesidir.