Devrimci seçim faaliyetleri

BDSP İstanbul ve Kayseri’de devrimci seçim çalışması yaptı. Kayseri’de sanayi bölgelerinde İstanbul'da ise Kadıköy Söğütlüçeşme’de, Cevizlibağ, Okmeydanı, İkitelli, Başakşehir’de devrimci seçim faaliyeti gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Mart 2024
  • 13:36

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) İstanbul ve Kayseri’de devrimci seçim çalışması yaptı. Kayseri’de sanayi bölgesinde, Kadıköy Söğütlüçeşme’de, Cevizlibağ, Okmeydanı, İkitelli, Başakşehir’de devrimci seçim faaliyeti gerçekleştirdi.

Küçükçekmece’de devrimci seçim faaliyeti

31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala sınıf devrimcileri İstanbul ve Kayseri’de sanayi bölgelerinde, emekçi semtlerinde devrimci seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Cevizlibağ Metrobüs ve Okmeydanı Metrobüs duraklarında "Soyguncu, rantçı düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var!”, “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Bildiri dağıtımlarında düzen partilerinin ve sermayenin çürümüşlüğü teşhir edilirken asıl olması gerekenin işçi sınıfının birliğinden ve örgütlenmesinden geçtiği ve devrim ve sosyalizm mücadelesinde olduğu ifade edildi. 

İkitelli Atatürk Mahallesi ve  Başakşehir Şahintepe Mahallesi ve  İkitelli OSB çevresinde yaygın olarak "Soyguncu, rantçı düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var!”, “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” ve "Soyguncu rantçı düzen partilerine oy verme hesap sor!" şiarlı BDSP afişleri asıldı.

Kadıköy’de devrimci seçim faaliyeti

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) Kadıköy Söğütlüçeşme’de devrimci seçim faaliyeti gerçekleştirdi. İş çıkışı saatinde emekçilerin yoğun olarak kullandığı güzergahta “Soyguncu, rantçı düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı bildiri dağıtıldı. Bildiri dağıtımı boyunca gençler ve emekçiler ile sohbetler gerçekleştirildi.

Seslenmeler de şunlar ifade edildi:

“Yaklaşan seçimlerde düzen partileri bir kez işçilere, emekçilere, gençlere sahte vaatler ve hayaller sunuyorlar. Yaşanabilir kentler inşa edeceğiz yalanıyla emekçilere yalan satıyorlar. Düzen partileri işçilerin, gençlerin, kadınların sorunları çözmeyecektir. Onların istediklerin soygunlarını ve rantlarını artırmaktır. Düzen partilerinin sahte vaatlerine ve hayallerine kanmayalım. Soyguncu, rantçı düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var. Tüm herkesi sorunlarımızın çözümü için örgütlü mücadele etmeye çağrıyoruz. Emekçilerin, gençlerin, kadınların çözümü devrimde kurtuluşu sosyalizmdedir.”

Kayseri'de yerel seçim çalışması

Sınıf devrimcileri yerel seçime ilişkin olarak işçi ve emekçilere sesleniyorlar. "Soyguncu, rantçı düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var! Çözüm devrimde Kurtuluş sosyalizme!) başlıklı bildiri emekçilere ulaştırıldı.

Emekçi semtleri olan Belsin, Eskişehir Bağları, Doğu sanayi semtlerinde ve işçi servis güzergahlarında yapılan bildiri dağıtımı ilgiyle karşılandı. Yaklaşık 100 afişte emekçi semtlerinde kullanıldı.

Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçim söyleşisine çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul, Kayseri