Barınma sorunu can aldı

Depremden sonra talep edilen konteyner verilmeyince ahırda kalmak zorunda kalan akciğer kanseri Şehmus Kurt, enfeksiyon kapması ardından yaşamını yitirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Mart 2023
  • 18:30

Depremin vurduğu Antep’in İslahiye ilçesine bağlı Haltanlı (Altınüzüm) Mahallesi’nde yaşayan kanser hastası Şehmus Kurt, kaptığı enfeksiyon nedeniyle yaşamını yitirdi.

Depremden sonraki ilk beş günde kalacak yer bulamayan Kurt ailesi, ön tarafı açık olan ahır da kalmak zorunda kaldı. Akciğer kanseri rahatsızlığı olan Kurt, ahırda kaldığı ilk 5 günde enfeksiyon kaptı. Durumu gittikçe kötüleşen Kurt, 14 Mart’ta yaşamını yitirdi. 

Delal Akyüz’ün Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Kurt’un kızı Revan Gülizar Doğan, depremin ilk saatlerinde yağan yağmur ve karda bahçede kaldıklarını, babasının rahatsızlanması üzerine ailesi ile beraber ahıra girmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Babasını, rahatsızlığının artması üzerine Hatay’a gönderdiklerini belirten Doğan, doktorların “Babamı Adana’ya götürdüklerinde, doktorlar enfeksiyon kapmış dediler. Böbrek ve bağırsakları enfeksiyon kaptığı için sarılık geçirdi” dedi.

Babası henüz hayattayken annesinin konteyner alabilmek için Kaymakamlığa başvuruda bulunduğunu ifade eden Doğan, kendilerine olumlu ya da olumsuz herhangi bir dönüş olmadığını söyledi. Doğan şunları ifade etti:

“Yetkililer bize ‘hastanız var size öncelik vereceğiz’ dediler ama konteyner hala gelmedi. Annemler hala çadırda kalıyor. Bundan birkaç gün önce bize su geçirmeyen bir çadır getirdiler. Babam yaşamını yitirdi, yine kimse gelip sormadı. Aslında ilk 3 gün buraya kimse gelmedi. Eğer gelselerdi belki birçok insan yaşıyor olurdu. Belki de çoğu insan donarak öldü. Çünkü hava çok soğuktu. En azından bir hafta sonrasında insanlara çadır getirebilirlerdi. Şu an herkesin psikolojisi bozulmuş. Özellikle çocukların psikolojisi bozulmuş. Bu konuda bizlerin desteğe ihtiyacı var. Bu saatten sonra hiçbir şey o günleri affettirmez.”