Aytaç Ünsal için tahliye kararı

Ölüm orucu direnişçisi Avukat Aytaç Ünsal hakkında, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından tahliye kararı verildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Eylül 2020
  • 19:41

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, adil yargılanma talebiyle ölüm orucu direnişini sürdüren Halkın Hukuk Bürosu avukatı Aytaç Ünsal hakkında, direnişinin 214. gününde, tahliye kararı verdi.

Halkın Hukuk Bürosu avukatları, devrimci avukatlık faaliyetleri nedeniyle toplamda 156 yıl ceza almış, buna karşı adil yargılanma hakkı talebiyle açlık grevine girmişti. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ise aynı taleplerle açlık grevini, ölüm orucu direnişine çevirmiş, direnişinin 238. gününde Ebru Timtik yaşamını kaybetmişti.

Halkın Hukuk Bürosu, Aytaç Ünsal'ın tahliye haberini sosyal medya hesabından “Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin bugün tarihli kararı ile büromuz avukatı Aytaç Ünsal tahliye edilmiştir. Bu karar ile Ebru Timtik'i tahliye etmeyenler Ebrumuzun katili olduğunu bir kez daha ilan etmiştir.” ifadeleri ile duyurdu.

Öte yandan, Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi:

“Dairemizin 03.09.2020 tarih ve 2020/1499 esas, 2020/3679 sayılı kararı ile sanık hakkındaki İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu’nun 29.072020 tarih 11927 sayılı raporuna göre; sanığın cezaevi şartlarında kalmasının hayati bakımından tehlike yaratacağı anlaşıldığından 5275 sayılı Kanunun 16/2 maddesi gereğince iyileşinceye kadar İNFAZIN DURDURULMASINA başka suçtan hükümlü ya da tutuklu değilse derhal SALIVERİLMESİNİN sağlanması için yazı yazılmasına karar verilmiştir”

***

Av. Oğuzhan Topalkaya hastane önünde Kızıl Bayrak'a açıklama yaptı. Aytaç Ünsal'ı Halkın Hukuk Bürosu'na götüreceklerini söyleyen Topalkaya, sürece dair açıklamaları sonrasında yapacaklarını belirtti.

Ardından Av. Aytaç Ünsal hastaneden ambulans ile çıkarıldı. Ambulansa binerken Ünsal "Hepinizin emeği ve sevgisiyle kazandık. Hepinizi çok seviyorum. Biz kazanacağız" dedi. Hastane önünde bekleyenler Ünsal'ı "Aytaç Ünsal onurumuzdur" sloganları atarak karşıladı. 

Kızıl Bayrak / İstanbul