Artık yeter! İş cinayetleri son bulsun!

Bornova'da Viven Tower otel inşaatında yaşanan iş cinayeti, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Ocak 2023
  • 13:45

Bornova'da Viven Tower otel inşaatında yaşanan iş cinayeti, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. 

Kurumlar adına yapılan ortak açıklamada şunlar ifade edildi: 

“Kılıçlar Demir Çelik'te vinç devrilmesi sonucu bir işçi yaşamını yitirdi, AVM'de bir işçi düşme sonucu yaşamını yitirdi, Petkim'de siyanür gazı sızıntısı nedeni ile bir işçi yaşamını yitirdi, Bornova'da vinç devrildi 6 işçi yaşamını yitirdi, Aydın'da tüp değişimi sırasında dönercide patlama meydana geldi 2'si çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi, İzmir Serbest Bölge'de 17 yaşında bir çocuk işçi forklifin altında kalarak yaşamını yitirdi…”

Açıklamanın devamında yaşanan iş cinayetlerine tepki gösterilerek "Dün 6 canımızı daha aldılar canımızdan. Artık yeter! İş cinayetleri son bulsun!” denildi.

Kurumlar adına yapılan açıklamada yasaların ancak sermayedarları aklamaya, süreçleri uzatarak unutturmaya yaradığı hatırlatılarak şunlar ifade edildi: 

“Bu cinayetleri durduracak, bu kan ve katliam düzenini yıkıp, dünyayı emeğin yapacak güç biziz. Biz işçi ve emekçilerin. Bunu sağlayacak olan, örgütlendikçe artacak gücümüzdür. Genel grevler, genel direnişlerle öreceğimiz, iş cinayetlerinde öldürülmediğimiz, açlık, sefalet ve her tülü aşağılamaya mahkum edilmeyeceğimiz, kırıntıları değil, dünyayı alacağımız bir yaşamı, örgütlü gücümüzle kuracağız. Üreten biziz; onlardan güçlüyüz! Üç beş şirket karşısında milyonlarız; onlardan çoğuz. Artık kaybedecek tek şey zamandır. Örgütleneceğiz, mücadele edeceğiz, kazanacağız! Tüm canlarımızın hesabını mutlak soracağız!” 

Basın açıklamasının sonunda talepler sıralanarak “İş cinayetinde yaşanan tüm ihmaller tespit edilsin, gerekli önlemler alınana kadar çalışma başlatılmasın. Denetimler artırılsın, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri formalite olmaktan çıkartılsın. Viven Tower sermayedarı başta olmak üzere iş cinayetinde rolü olan herkes yargılansın, en ağır şekilde cezalandırılsın” denildi.

Basın açıklaması okunduktan sonra eylem sloganlarla bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir