CS Wind Power'da iş cinayeti!

İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve rüzgar türbin kulesi üretilen CS Wind Power'da bugün (3 Ocak) sabah saatlerinde iş cinayeti yaşandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Ocak 2023
  • 18:30

İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve rüzgar tribün kulesi üretilen CS Wind Power'da bugün (3 Ocak) sabah saatlerinde iş cinayeti yaşandı. Kerem Anış adlı bir işçi silindir ile kule yapımı için sac bükümü sırasında kaynak yaparken kaynak bağlantı noktasının kırılması sonucu yaşamını yitirdi. Kore sermayesi CS Wind’de üretim baskısı, ihmal, denetimsizlik ve hak gaspları bir süredir Ege İşçi Birliği sosyal medya hesabından yansıtılıyordu. İzmir’de üst üste yaşanan iş cinayetleri üzerine Ege İşçi Birliği açıklama yayınladı.

EİB’in iş cinayetleri ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

Kılıçlar, Petkim, CS Wind… İş cinayetleri artıyor, peki ne uğruna?

2022 yılının son gününde İzmir’de 9 emekçi iş cinayetine kurban gitti. Son 10 günde sadece Aliağa’da 3 işçi çalışırken yaşamını yitirdi. Sömürü çarkları adeta kanımızla canımızla dönüyorken sermaye sınıfı zenginliğine zenginlik katıyor. Eli kanlı patronların hiçbiri ceza almıyor, denetimler önden haberli, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri kağıt üzerinde kalıyor. Yasalardaki adaletsizlik ve davaların yılları bulması ölen işçinin ailesine ‘kan parası’ verilerek cinayetin üstüne perde çekilmesine neden oluyor. Bu tablo devlet-sermaye iş birliğinde iş cinayetlerinin önünü açmanın ilanıdır! Bir işçinin ölmesi bu ülkede maliyet hesabının parçası olarak görülmekte ve her gün döne döne bu örgütlenmektedir. 

Biz işçiler patronların kölesi değiliz!

Ne bir sermaye sahibinin canından daha az değerliyiz, ne de yaşamlarımız onların kar marjında bir hesap kalemi! Ancak bu en adaletli gerçeği söylemek için bile bilinçli ve örgütlü bir sınıf olmamız gerekiyor. Patronların canımızı hiçe sayma pahasına kar elde ettiği, yasasıyla, denetimsizliğiyle devletin koruduğu bu kapitalist düzene karşı örgütlenelim. İnsanca bir yaşam ve çalışma koşulları için daha güçlü mücadeleye ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde İzmir’deki işçi arkadaşlarımızı Ege İşçi Birliği’nde birleşmeye çağırıyoruz. Ya bu barbar ve vahşi kapitalist düzende hep birlikte eziliriz, ya da birleşip insanca bir yaşamı birlikte kurarız…”