625. F Oturması: Mehdi Boz serbest bırakılsın

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu 625. F Oturması’nda ağır hasta tutsak Mehdi Boz’un serbest bırakılmasını istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Mart 2024
  • 17:30

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu 625. F Oturması’nda ağır hasta tutsak Mehdi Boz’un serbest bırakılmasını istedi.

Şube binası önünde düzenlenen eylemde yapılan açıklamada  şunlar söylendi:

“Özellikle artan yoksulluğun yol açtığı sorunlara kısmen de olsa çözüm olabilmek adına mahpuslarla dayanışma gösteren, bu amaçla resmi yollarla para gönderen birinci dereceden yakınları bile ‘teröre finans sağlama’ iddiasıyla gözaltına alınıyor, yargılanıyor, hatta tutuklanıyor.
Mahpusların sağlık ve yaşam hakları yanında topyekûn varlıklarını tehdit eden bu olumsuz tabloya ve hak ihlallerine karşı mücadele etmeye, yasalar gereği mahpusların sağlık ve yaşam haklarını koruyucu önlemler almak zorunda olan yetkililere sorumluluklarını hatırlatmaya devam edeceğiz.”

Açıklamanın devamında Mehdi Boz’la ilgili şunlar söylendi:

“Mehdi Boz komisyonumuza gönderdiği son başvurusunda ise; 'Biliyorsunuz benim birçok ağır sağlık sorunlarım var, tiroit bezi kanseri, hipertansiyon, mide, koah, prostat, idrarda kanama, diş, böbreklerimde ise kist ve protein kaçağı  var. Bulunduğum hapishanede birçok keyfi uygulamayla karşı karşıyayız. Aile uzak yerden ziyarete geliyor. Ziyaret saati sabah saat 9’da. Zaten ziyaret saatleri sınırlı. Ailem her ziyaretime geldiğinde en az yarım saat gecikmeli olarak ziyarete yetişebiliyorlar. Bununla ilgili onlarca dilekçe yazdım hapishane idaresine. İdareyle görüştüm ziyaret saati 10.30 ya da 10.30 olan bir yer verilmesini istedim. Hapishane idaresi bu insani talebimi çözmedi. İnsani bir talep için dahi açlık grevine girmek zorunda bırakılıyoruz. 14 Şubat 2024 tarihinden bu yana süresiz açlık grevindeyim. 13 gündür kanser ve tansiyon ilaçlarımı alamıyorum. Kanser ilacımı almazsam hastalığım tetikleniyor. Tansiyonum neredeyse 15’lere fırlamış. Arama adı altında ayda iki üç defa hücrelerimize giriliyor. Birçok eşyalarımızı alıp götürüyorlar. Niye bunları yapıyorsunuz dediğimizde de sorun ve sıkıntılarla karşılaşmaktayız. Buradaki keyfi uygulamalar saymakla bitmiyor. Sağlığım da pek iyi değil” demiştir.”

Boz’un serbest bırakılmasını talep eden açıklamanın ardından eylem sloganlarla bitirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul