1 Mayıs 21.00 eylemleri

Ankara, Kocaeli ve İstanbul'da 1 Mayıs saat 21.00'de sokaklarda ve evlerde kutlandı...

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Mayıs 2020
  • 13:18

Mamak’ta 1 Mayıs coşkusu

Ankara’da sınıf devrimcileri 1 Mayıs için 20.20’de eylem gerçekleştirdi. Tuzluçayır’da mumlarla 1 Mayıs yazan ve 1 Mayıs Marşı’nı çalan sınıf devrimcileri sokak arasında emekçilere ışıkları açıp kapatma, 1 Mayıs Marşı’nı çalma çağrısında bulundu.

Sokak aralarında yapılan konuşmalarda “salgın dolayısı ile bir arada olamasak da alanlarda buluşamasak da 1 Mayıs biz işçi ve emekçilerin bayramıdır. Dayanışmayla, birlik ve beraberlikle, ıslıklarla ve alkışlarla her yeri 1 Mayıs alanına çevirelim, baskılar, yasaklar bizi yıldıramaz” dinildi. Tuzluçayırlı emekçiler evlerinin balkon ve camlarından alkışlayarak tencere ve tavalarını birbirine vurarak işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününde sokağa çıkma yasağına rağmen 1 Mayıs eylemine bulundukları yerden destek verdiler.

Eylemde “Yaşasın 1 Mayıs”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Her gün 1 Mayıs her gün kavga!” sloganları atıldı. Sloganların ardından “selam olsun işçi sınıfına, selam olsun işçi-emekçi halklara” denilerek, saat 21.00’de tekrar 1 Mayıs marşını çalma çağrısı yapılarak eylem sonlandırıldı.

Saat 21.00’de 1 Mayıs marşı çalındı. Balkona ve camlara çıkan emekçilere yönelik konuşmalar yapıldı. Sloganlar atılıp, ışıkları açıp kapatarak, alkış tutuldu.

Kocaeli'de işçiler taleplerini yükseltti!

İşçiler, 1 Mayıs'ın coşkusunu evlerden talepleri yükselterek yaşattılar. Akşam üzeri üzerinde Mayıs yazılı balon İzmit semalarına bırakıldı.

Saat 21.00'de marşlarla talepler yükseltildi. "İşçiler ölmesin" ve "Kadınlara eşit haklar" taleplerinin yazılı olduğu dilek fenerleri 1 Mayıs marşı ile uçuruldu. Alkışlarla 1 Mayıs marşları ve Çav Bella söylendi. "Yaşasın 1 Mayıs" şiarı yükseltildi.

Sancaktepe Akpınar Mahallesi’nde 1 Mayıs eylemi!

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs günü yasaklamalara rağmen pek çok yerde kutlamalara, eylemlere sahne oldu. İstanbul Akpınar Mahallesi’nde de gün boyu hazırlıklar sürdü. Saat 21.00’de sokaklarda olma çağrısı yapıldı.

21.00’de 1 Mayıs Marşı’nın çalınması ile başlayan eylemde işçilere-emekçilere seslenildi. 1 Mayıs’ın işçi sınıfı ile burjuvazi arasında kavga ve mücadele günü olduğu vurgulandı. Emekçiler mücadeleye çağrıldı. Eylemde “Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan!”, “Yaşasın devrim, sosyalizm!” sloganları atıldı.

Alkışlarla, ıslıklarla eylem devam ederken polis eyleme yönelik saldırı girişiminde bulundu. Uzun süre yaşanan tartışmanın arından sınıf devrimcilerine para cezası kesildi.

Kızıl Bayrak / Ankara, Kocaeli, İstanbul