Üniversite ve liselerde eylemler sürüyor

İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil’in katledilmesi üzerine üniversite ve liselerde kadına yönelik şiddete karşı eylemler sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 09 Ekim 2024
  • 17:30

İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil’in katledilmesi üzerine üniversite ve liselerde kadına yönelik şiddete karşı eylemler sürüyor. Bugün (9 Ekim) İÜ-C Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Ege Üniversitesi’nde eylemler yapıldı. Alibeyköy Anadolu Lisesi öğrencileri de okul bahçesinde eylem gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde hastane bahçesinde bir araya gelen kadın öğrenciler kadın cinayetlerini protesto ederek; “Gerçek eşitlik ve düzgün bir adalet için harekete geçmek zorundayız” dedi.

Karabük Üniversitesi Öğrenci Komisyonu son dönemdeki kadın ve çocuk cinayetleri ve istismarlarına dur demek için yürüyüş yaptı. Yüzlerce öğrenci "kadına çocuğa dokunma" sloganları atarak Safranbolu sokaklarında yürüdü.

Ege Üniversitesi öğrencileri kadın cinayetlerine ve Ege Kız KYK yurdunda yaşanan taciz olayına tepki olarak yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Kampüs içindeki 1 nolu yemekhane önünde toplanan çok sayıda öğrenci sloganlarla şölen alanına yürüdü. 

ODTÜ'de Matematik bölümünün duvarına yapılan boyamalar, kısa süre önce silinmişti. Ayşe Hilal ve İkbal Uzuner'in katledilmesinin ardından ODTÜ’lü kadınlar bir araya gelerek duvarı yeniden boyadı. Duvara "Biz Kadınlar Barışta Israrcıyız Ama Yasaklarla Savaşacağız! Kadın Yaşam Özgürlük! Jin Jiyan Azadi! Zan Zendege Azadi!" ifadeleri yazıldı ve bir basın açıklaması okundu.

Hacettepe Üniversitesi'nde Sıhhiye Kampüsü'nde eylem yapıldı ve "Kadın cinayetlerine karşı ayaktayız" denildi.

Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrenciler kadın cinayetlerine tepki gösterdi ve eylem yaptı.

Okul bahçesi girişinde bir araya gelen Alibeyköy Anadolu Lisesi öğrencileri engellendi. Okuldaki bazı öğretmenler pankart ve dövizleri öğrencilerin elinden almaya çalışırken öğrenciler kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini sloganlarla protesto etti.

İstanbul Sultangazi'deki Selahattin Eyyubi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri kadın cinayetlerine karşı yürüdü. Yürümeye devam etmek isteyen öğrencilerin yürüyüşü polis tarafından engellendi.