Sınav sonuçlarının kaybedeni bu düzendir!

Geleceğimizi bizleri mahkum etmek istediğiniz karanlıkta değil, mücadelede görüyoruz! Geleceğimiz ne beş şıkkınız arasında ne üç saattedir! İşsizliğin, açlığın ve yoksulluğun kol gezmediği bir düzen kurulana dek “mücadele” şıkkını seçiyoruz!

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 18 Temmuz 2019
  • 13:42

15-16 Haziran’da yapılan ve iki buçuk milyonun üstünde kişinin girdiği üniversitelere giriş sınavının (YKS) sonuçları açıklandı. Yap-boza dönen, gerici ve ticari eğitim ve sınav sistemi ile işçi ve emekçi çocuklarını geleceksizliğe mahkum etmek isteyen bu düzenin başarısızlığı bir kez daha gözler önüne serildi. Artan ekonomik krizle birlikte neredeyse iki üniversite mezunundan birisi işsizken, atanamayan öğretmenlerin sayısı yüzlerce bini bulmuşken, üstelik daha sonuçların açıklandığı saatlerde 12 yıldır atanamayan genç bir öğretmen yaşamına son vermiş, üniversiteli bir stajyer 20 saatlik çalıma sonucu yaşamını yitirmişken sınav sonuçlarının kaybedeni bu düzendir!

Eğitimin her kademesinde ticarileşme akıl almaz boyutlara ulaşmış, eğitim müfredatları giderek gericileştirilmiş ve niteliksizleşmiştir. Bunun en büyük örneği de kendi düzenledikleri sınavda kendi müfredatları ile okul dönemini tamamlamış yüz binlerce arkadaşımızın barajı geçememesi, sıfır çekmesidir! Kendi çocukları kolejlerde, en iyi okullarda okuyan, üniversite sınavı gibi bir dertleri bile olmayan sermayedarlar bizleri ise en kötü koşullara, gerici, niteliksiz ve her kademesi paralı okullara, onları bitirince ise işsizler ordusuna, açlığa ve yoksulluğa mahkum etmek istiyorlar! Daha bu yıl açıklanan verilere göre 1 milyon 100 bin arkadaşımız üniversite eğitimini maddi zorluklardan ötürü karşılayamadığı için bırakmak zorunda kaldı! Birçok üniversiteli arkadaşımız okuyabilmek için çeşitli işlerde çalışıyor. Hatta bir kısmı iş cinayetlerinde katlediliyor!

Bütün bunlara karşı bizler geleceğimizi bizleri mahkum etmek istediğiniz karanlıkta değil, mücadelede görüyoruz! Geleceğimiz ne beş şıkkınız arasında ne üç saattedir! İşsizliğin, açlığın ve yoksulluğun kol gezmediği bir düzen kurulana dek “mücadele” şıkkını seçiyoruz!

Devrimci Gençlik Birliği

Temmuz 2019