“Ölümsüz ağaçlar dikmek için buradayız!”

Devrimci Gençlik Birliği, “Ölümsüz ağaçlar dikmeye gidiyoruz!” şiarı ile Antakya’da çalışmalarına devam ediyor!

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 21 Ağustos 2023
  • 10:30

Devrimci Gençlik Birliği'nin Antakya'daki çalışmaları devam ediyor. DGB bileşenleri 20 Ağustos günü ilk olarak depremzede emekçi ailelere dönük ziyaretlerde bulundu. Sabah yapılan ziyarette kolektif olarak hazırlanan kahvaltının ardından emekçilerle deprem süreci üzerine sohbetler edildi. 

Aile ziyaretlerinden sonra “Kapitalizm, kriz ve savaş” konulu söyleşi yapıldı. Söyleşide güncel siyasal gelişmeler üzerine tartışmalar gerçekleştirildi. Tartışmalarda ilk olarak kapitalist sistemin yarattığı krizin yıkıcı boyutundan bahsedildi. Emperyalist güçlerin hegemonya mücadelesi sonucu yaşanan krizin sonuçları üzerine duruldu. Emperyalistlerin, çok yönlü kriz koşullarında ilk olarak savaş ve saldırganlığı arttırdığına dikkat çekildi. NATO ve savaş politikaları üzerinden haklara dönük tırmandırılan şoven saldırılardan ve milliyetçilikten bahsedildi. Türk sermaye devletinin krizin faturasını işçi ve emekçilere, gençlere ve kadınlara çeşitli saldırılar ile kesmeye çalıştığı vurgulandı. Toplumun emekçi kesimlerine dönük AKP- MHP iktidarının uyguladığı baskı, şiddet ve sömürü politikalarından işçi sınıfının da payını aldığına işaret edildi. Tüm bu sorunlar karşısında yaşamın her alanında örgütlenip mücadelenin büyütülmesi gerektiği vurgulanarak söyleşi sonlandırıldı.

Samandağ Kuşalanı Köyü’nde çocuklar ve emekçilerle buluşuldu

İkinci gün faaliyetleri kapsamında, Samandağ Kuşalanı Köyü’nde çocuklarla ve kadınlarla buluşma gerçekleştirildi. Buluşmada çocuklara yönelik etkinlikler yapıldı. Yapılan etkinliklerde çocuklarla kolektif bir şekilde çeşitli oyunlar oynandı. Palyaço eşliğinde yüz boyama atölyesi sürdürüldü. Emekçi kadınlar ile yapılan sohbetlerde depremzede kadınlara dönük en temel ihtiyaçların dahi karşılanmadığı ve her zaman olduğu gibi kadınların kendi kaderlerine terk edildiği ifade edildi. Etkinlik boyunca çevre mahallelerden de ailelerin ve gençlerin katılımı sürdü. Söyleşide liseli gençlerin pandemi ile birlikte eğitim hakkından yoksun kaldığı, eğitime dönük belirsizliklerin deprem ile daha da yıkıcı bir hal aldığı ifade edildi. Ziyaret boyunca emekçilerle yapılan sohbetlerde sermaye devletinin özellikle ayrımcı politikaları üzerinden halkları birbirine kırdırdığı konuşuldu. Depremin ardından yaşanan sorunların günden güne daha da ağırlaştığından bahsedildi. Özellikle barınma sorununa dair hiçbir adım atılmadığı, hatta giderek daha da keşmekeş bir hal aldığına vurgu yapıldı. Ardından işçi ve emekçilere Emeğin Kurtuluşu verilerek sohbetlere devam edildi.

Tavla Köyü’nde çocuk ve emekçilerle buluşuldu

DGB’liler akşam saatlerinde ise Tavla Köyü’nde emekçilerin evlerini ziyaret ettiler. Ziyaretlerin ardından Tavla Köyü Defne evinde çocuk atölyeleri gerçekleştirildi. Çocuklar ile oyunlar oynandı, drama atölyeleri yapıldı. Çocuk atölyeleri sırasında DGB’lilerin çağrısı ile emekçiler ve gençler ile Defne Evi önünde toplanılarak güncel siyasal gelişmeler, ekonomik kriz, deprem ve savaş üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Defne Evi önünde gerçekleştirilen buluşmaya emekçilerin yoğun ilgisi gözlemlendi. 

Suruç’ta yaşamını yitiren Okan Pirinç’in ailesine ziyaret

2015’te SGDF’nin çağrısı ile “Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz” şiarı ile başlattığı kampanya sürecinde, Urfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 33 kişi katledilmişti. DGB'liler, katliamda yaşamını yitiren Okan Pirinç’in ailesini ziyaret ettiler.

Kızıl Bayrak / Antakya