“Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”

DGB’nin Antakya’daki çalışmaları üçüncü gününde devam etti. Sınıf devrimcileri ve DGB, tarım arazilerine ve asırlık zeytinliklere devlet tarafından el konulmasına karşı 24 gündür direnişte olan Dikmece halkını ziyaret etti.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 21 Ağustos 2023
  • 19:00

DGB’nin Antakya’daki çalışmaları üçüncü gününde devam etti. Sınıf devrimcileri ve DGB, tarım arazilerine ve asırlık zeytinliklere devlet tarafından el konulmasına karşı 24 gündür direnişte olan Dikmece halkını ziyaret etti.

Direnişte olan Dikmece halkı ilk olarak sınıf devrimcileri tarafından kısa bir konuşma ile selamlandı. Yapılan konuşmada, Akbelen’den Dikmece’ye sermayenin daha fazla kar uğruna doğayı katlettiği vurgulandı. 6 ay önce meydana gelen depremlerde büyük bir acı ve mağduriyet yaşayan Dikmece halkının şimdi de "depremzedelere konut" bahanesi ile başka bir mağduriyet yaşatıldığı belirtildi. Konuşmada Dikmece’de sergilenen direnişin tüm topluma yol gösterdiği, direnişlerin daha da büyütülmesinin gerektiği vurgulandı.

Yapılan konuşmanın ardından Dikmece Halkı ile sohbetler gerçekleştirildi. Yöre halkı devlet tarafından gasp edilen zeytinlik alanlarını sınıf devrimcilerine gösterdi. Sınıf devrimcileri direnişteki emekçilere Emeğin Kurtuluşu gazetesini ulaştırdı.

Dikmece halkı 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirmeyi düşündükleri Dikmece mitingine çağrı yaparak, hep beraber "Havama, suyuma, zeytinime dokunma!", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz! " sloganlarını attı.
Ziyaret sırasında alanda bulunan çocuklarla atölyeler yapıldı. Ziyaret mücadelenin büyütülmesi çağrısı ile bitirildi.

Alaattin Karadağ mezarı başında anıldı

2009 yılında Esenyurt'ta devrimci faaliyet sırasında polis tarafından katledilen komünist işçi Alaattin Karadağ sınıf devrimcileri tarafından mezarı başında anıldı.

Sınıf devrimcileri anmada ilk olarak Alaattin Karadağ başta olmak üzere devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler adına saygı duruşu gerçekleştirdi. 

Saygı duruşunun ardından "Biz kazanacağız!" şiiri okundu. Anmada söz alan bir sınıf devrimcisi Alaattin Karadağ'ın yaşamından, partisi ile kurduğu bağdan, mücadeleye olan bağlılığından bahsetti. Devrim şehitlerini ölümsüz kılmanın yolunun, onların uğruna yaşamlarını verdikleri devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmekten geçtiği vurgulandı. Yapılan konuşmanın ardından hep birlikte “Düşenlere” türküsü söylenerek anma bitirildi. 

Kızıl Bayrak / Antakya