Newroz Piroz be!

Zaman, emperyalist savaş ve saldırganlığa, baskıya, imhaya, inkara ve asimilasyon saldırılarına karşı mücadeleyi yükseltme zamanıdır.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 16 Mart 2022
  • 20:20

Emperyalist savaşa, baskıya ve gericiliğe karşı sokağa, eyleme, özgürleşmeye!

Newroz baharın gelişinin habercisi, ezilen halkların zalim Dehaklara karşı mücadelesinin ve başkaldırısının simgesidir. Yüzyıllar öncesinde halkına baskı uygulayan zalim hükümdar Dehak’a karşı Demirci Kawa ve köylülerin gerçekleştirdiği isyanın adıdır Newroz. Yüzyıllar öncesinden bugünlere, yeni zalim Dehaklara karşı Demirci Kawa’nın yaktığı mücadele ateşi harlanıyor ve mücadele günden güne büyüyor.

Emperyalist savaş ve saldırganlığın tırmanışa geçtiği, ABD ve Rusya arasında süren hegemonya savaşının Ukrayna üzerinden kızıştığı ve başta Ukrayna halkı ve emekçileri olmak üzere bölge haklarının ve bir dizi başka ülkenin emekçilerinin savaşın yıkımından etkilendiği bir süreçten geçiyoruz.

Diğer yandan, Kürt halkına karşı faşist saldırıların, kanlı katliamların hayata geçirildiği, ekonomik, sosyal, siyasal krizin emekçilere fatura edildiği ve emekçilerin yaşamının çekilmez bir hal aldığı bir dönemde Newroz’u karşılıyoruz.

Yayılmacı hevesler ile hareket eden ve Ortadoğu’nun kan gölüne çevrilmesinde aktif rol oynayan AKP-MHP iktidarı, ülke içerisinde ise yarattığı milliyetçi, şoven hava ile başta Kürt halkı olmak üzere, tüm ezilenlere ve göçmenlere karşı azgınca saldırıların önünü açıyor.

İzmir’de Deniz Poyraz’ın, Konya’da 7 kişilik Kürt ailenin katledilmesi, Akdeniz Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere yönelik faşist saldırılar, Kürt halkına ve göçmenlere yönelik ardı arkası kesilmeyen faşist söylemler, AKP-MHP şeflerinin kirli politikalarından kaynaklanan saldırıların geldiği boyutu gözler önüne seriyor.

Kürt halkını teslim almaya dönük baskı, gözaltı ve tutuklama saldırılarının sonu gelmiyor. Kürt halkına yönelik imha saldırıları, sokak ortasında panzerler ile gerçekleştirilen katliamlarla devam ediyor.

Kürt halkı ise baskı, imha ve asimilasyon saldırılarına karşı yüzyıllardır sürdürdüğü mücadeleden geri adım atmayarak sermaye devletinin saldırılarına karşı direnmeye devam ediyor.

 Zaman, günümüz Dehaklarına karşı Demirci Kawa’nın yaktığı mücadele ateşini harlama ve ezilen haklara yönelik gerçekleştirilen saldırılara geçit vermeme zamanıdır.

Zaman, emperyalist savaş ve saldırganlığa, baskıya, imhaya, inkara ve asimilasyon saldırılarına karşı mücadeleyi yükseltme zamanıdır.

Kahrolsun emperyalizm!

Yaşasın halkların kardeşliği!

Newroz Piroz be!

Devrimci Gençlik Birliği

Mart 2022