Newroz Piroz Be! Eşitlik, özgürlük, gönüllü birlik için;

20 Mart’ta Yenikapı’ya!

2022 Newroz’unu işçilerin birliği halkların kardeşliği şiarıyla, emperyalist-kapitalist düzene karşı birleşik mücadelenin yükseltildiği, her türlü eşitsizlikleri ortadan kaldırma mücadelesinin büyütüldüğü bir güne çevirmek için tüm işçi ve emekçileri Yenikapı’ya, Newroz ateşini birlikte yakmaya davet ediyoruz.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Mart 2022
  • 20:45

2022 Newroz’una sayılı günler kaldı. Sermaye devleti; işçilerin, emekçilerin, kadınların, mazlum halklar ve inançların üzerindeki baskı ve zorbalığa her geçen gün yenilerini ekliyor. Toplumsal sorunları derinleştiren uygulamaları devreye sokuyorlar.

Sömürü düzeninin yaşadığı kiriz her geçen gün ağırlaşıyor. Faturası ise işçilere, emekçilere ve mazlum halklara kesiliyor. Emekçiler içerisinde biriken öfkenin düzene ve iktidara yönelmesini engellemek için geniş yığınlar arasında ırkçı-şovenizm körükleniyor, inançsal farklılıklar üzerinden karşıtlık yaratılmak isteniyor. Egemen sınıfların her türlü gerici ideolojisi eğitim ve basın kurumları başta olmak üzere, her türlü araç ve yöntemle geniş yığınlara empoze edilmeye çalışılıyor.

Sermaye sınıfı, onların hizmetindeki iktidar ve muhalefetiyle düzen partileri asalak düzenlerinin bekası için milyonları her geçen gün daha ağır ve derin bir yıkıma sürüklüyorlar.

Onların beka dedikleri milyonların açlığa mahkum edilmesidir. Onların beka dedikleri Kürt halkı başta olmak üzere mazlum halklar üzerindeki imha, inkar ve asimilasyon politikalarının derinleştirilmesi demektir. Onların beka dedikleri topluma tek tip inancı dayatan, diğer tüm inançları yok sayan politikaların yoğunlaştırılması demektir. Onların beka dedikleri, doğanın rant uğruna talan edilmesidir…

Demirci Kawa’nın yolunda Newroz ateşini körüklemeye!

Demirci Kawa’nın dönemin egemeni Dehak’a karşı direnişi tüm ezilenlerin özleminin bir simgesi olmuş ve isyan ateşini yakmıştır. Kawa, baskı ve zorbalığa karşı mücadelenin simgesi olmuş haklı ve onurlu direnişlere ilham kaynağı olmuştur. 

Demirci Kawa’nın bugüne çağrısı ise dönemin egemenlerine karşı birlik olmak, mücadeleyi büyütmektir. Emeğin sömürüsü üzerine kurulu ve tüm toplumsal sorunların kaynağı olan kapitalizme karşı mücadeleyi büyütmektir. Başta Kürt halkı olmak üzere, baskı, imha, inkar politikalarıyla yok edilmeye çalışılan mazlum halkların eşitliği, özgürlüğü ve gönüllü birliği mücadelesini büyütmektir. İnançsal ayrımcılığa, çevrenin talanına, kadınların üzerindeki cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son vermek için mücadele etmektir…

Kapitalizm tüm toplumsal sorunların kaynağıdır!

Kardeşler; bugün yaşadığımız toplumsal sorunların kaynağında kapitalizm yer almaktadır. Bir avuç egemenin tüm zenginliklere el koyduğu ve milyonların yıkımına yol açtığı bu düzeni ortadan kaldırdığımızda gerçek eşitlik ve özgürlüğü elde edebiliriz. Demirci Kawa dönemin egemenlerine karşı ezilenlerin birliği doğrultusunda bir savaşın ateşleyici olmuştur. Şimdi de sermayenin sınıf egemenliğine ve yarattığı tüm toplumsal sorunlara karşı her inanç ve milliyetten işçilerin, emekçilerin sınıfsal birliğini güçlendirme, eşit, özgür yarınları yaratmak için mücadeleyi büyütme zamanıdır.

2022 Newroz’unu işçilerin birliği halkların kardeşliği şiarıyla, emperyalist-kapitalist düzene karşı birleşik mücadelenin yükseltildiği, her türlü eşitsizlikleri ortadan kaldırma mücadelesinin büyütüldüğü bir güne çevirmek için tüm işçi ve emekçileri Yenikapı’ya, Newroz ateşini birlikte yakmaya davet ediyoruz.

Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!

Eşitlik, özgürlük, gönüllü birlik!

Kahrolsun sermaye diktatörlüğü!

Yaşasın sosyalist işçi emekçi iktidarı!

İstanbul Newroz programı:

Yer: Yenikapı Miting Alanı

Tarih: 20 Mart 2022

Saat: 11.00

İstanbul Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

13.03.2022