Gözaltına alınanlar için basın açıklaması

Filistin İçin Bin Genç üyesi 18 kişi ev baskını ile gözaltına alındı. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirilen gençler için bekleyiş sürerken dayanışma amaçlı adliye önünde açıklama gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 17 Ekim 2024
  • 17:45

7 Ekim tarihinde İl Ticaret Müdürlüğü önünde Filistin halkı ile dayanışma eylemi gerçekleştirmek isteyen Filistin İçin Bin Genç üyesi 18 kişi ev baskını ile gözaltına alındı.

18 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme savcılığın talebini reddederek 18 kişiyi adli kontrol ile serbest bıraktı.

***

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde mahkeme önesinde açıklama yapıldı. Filistin İçin Öğrenci Dayanışması ve Devrimci Gençlik Birliği’nin de katıldığı basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Gazze’yi bombalayan jetlere petrol sağlamak suç değil de Filistin’de işgal bitsin, soykırım son bulsun demek mi suç?  Siyonist işgalci orduyu elektriğiyle besleyenler suçlu değil de işbirlikçiler o güzel yataklarında rahat uyumasın diye aylardır onurlu Filistin Direnişi'nin sesi olmak için canla başla mücadele eden öğrenci arkadaşlarımız mı suçlu?”

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Kapalı kapılar ardında petrol, çelik, elektrik ihracatını sürdürenler suçlu değil de eylemden 8 gün sonra alelacele yazılan yakalama kararıyla evlerine şafak operasyonu yapılan arkadaşlarımız mı suçlu?... "Petrol Ticaretine Dur De" diyen gençlerin hükümeti ne kadar rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu talebi dile getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Gözaltılarla, baskılarla, korku ile yıldırmaya çalıştığınız bu hareket gücünü Filistin Direnişi'nden alıyor bu yüzden de dalga dalga büyüyecek.”

Açıklamanın sonunda ise şunlar vurgulandı:

“Korkmuyoruz. Aksine umutla, direnişle, siyonist İsrail’in yanında olanlardan hesap sormak için sesimizi daha da yükselteceğiz. Bu ülkenin gençleri olarak kendi topraklarımızdan işgalciyi besleyecek her bir bağı kesmek için çabalamaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu toprakların siyonisti doyurmasına izin vermeyeceğiz. Bu halkın tarihe, "onurlu direnişinin yanındalardı" şeklinde geçmesini sağlayacağız. Soykırımcı İsrail ile ticaret her düzeyde kesilene kadar, Filistin özgür olana kadar, tüm bunların hesabı işbirlikçilerden sorulana kadar ellerimizi yakanızdan çekmeyeceğiz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul