DGB: Saldırılarınız sökmedi, sökmeyecek!

Bizler diyoruz ki: AKP şefinin talimatları sonucu üzerimize saldığınız maşalarınızdan da, gözaltı-tutuklama vb. her türlü baskı ve zorbalığınızdan da korkumuz yok!

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 11 Şubat 2020
  • 18:02

Ankara’da DLB’lilere dönük bir saldırı yaşandı. Sosyal medya üzerinden DLB’ye ulaşan bir liseli ile görüşmek için gidildiğinde faşistler saldırmıştı. Bugün ise Devrimci Gençlik Birliği’nin İnstagram hesabına “size son ikazım!” denilerek tehdit içerikli bir mesaj atılmıştır.

AKP’nin şefi talimat verdi, maşalar harekete geçti

AKP’nin şefi Tayyip Erdoğan ‘Güvenli İnternet Günü’nde ‘Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin açılış töreninde “siber zorbalıklar”dan dem vurarak “sosyal medya bu anlamda tam bir çöplük, başıboş mecra haline dönmüştür” diyerek sosyal medyayı hedef gösterdi. Bu sözleri “talimat” kabul eden faşist çetelerin devrimci gençliğe yönelik saldırıları tesadüf değildir. Sosyal medyayı AKP’nin maşası olarak, çöplük gibi kullananlar da bu çetelerdir.

Bizler “kadın cinayetleri politiktir” dediğimiz için, “deprem vergileri nerede?” diye sorduğumuz için, “Krizin faturasını kapitalistler ödesin, kapitalizm can alıyor!” dediğimiz için; kısacası, insan olmanın sorumluluklarını yerine getirdiğimiz için internet ortamında tehditler alıyor, planlı faşist saldırılara maruz bırakılıyoruz. Ve biz tüm bu olanların tetikçisini gayet iyi biliyoruz. Yarattıkları saltanatın çökeceği korkusu ile tir tir titreyen sermaye devleti her seferinde nefret söylemleri ile toplumu kutuplaştırıyor, polisi-yargıyı devreye sokamadığı zamanlarda AGD, ülkü ocakları gibi dinci-faşist çeteleri ilerici-devrimcilerin üzerine salıyorlar.

Bizler diyoruz ki: AKP şefinin talimatları sonucu üzerimize saldığınız maşalarınızdan da, gözaltı-tutuklama vb. her türlü baskı ve zorbalığınızdan da korkumuz yok!

Dinci-faşist iktidarın sorumlusu olduğu bu sorunlara ve onların uzantıları olan çetelere karşı bir araya gelmek ve örgütlenmek insani bir sorumluluktur. Bizler insan olmanın sorumluluklarını yerine getirmekten vazgeçmeyeceğiz. Saldırılar sökmedi sökmeyecek!

  Devrimci Gençlik Birliği