DGB Türkiye Meclisi 22 Şubat’ta toplanıyor

Devrimci Gençlik Birliği Türkiye Meclisi’ni 22 Şubat’ta toplayacağını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 19 Şubat 2020
  • 09:35

Devrimci Gençlik Birliği Türkiye Meclisi’ni 22 Şubat’ta toplayacağını duyurdu.

DGB yaptığı yazılı açıklama ile gençliği meclise katılmaya, özgürlük ve gelecek mücadelesini büyütmeye çağırdı.

DGB’nin Türkiye Meclisi ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

Özgürlüğümüzden ve geleceğimizden vazgeçmiyoruz!

22 Şubat’ta Türkiye Meclisi’nde buluşuyoruz!

Dünyada ve Türkiye’de karmaşık ve hareketli günlerden geçiyoruz. Emperyalistler kirli çıkarları uğruna Ortadoğu halklarına kan kustururken, pastadan pay kapma hevesinde olan Türk sermaye devleti kirli savaşta aktif bir rol oynuyor. Öte yandan, içerde baskı ve gerici uygulamalar tırmanmış vaziyette. Devlet terörünün zıvanadan çıktığı şu günlerde en ufak bir muhalif ses dahi şiddetle bastırılıyor, keyfi yasaklamalar, gözaltı ve tutuklamalar devreye sokuluyor. Bu yolla toplumda korku atmosferi yaratılmaya çalışılıyor.

Hali hazırda devam eden ekonomik kriz ise ciddi boyutlara ulaştı. Doğalgaz, elektrik, ulaşım, beslenme ve barınma gibi temel insani ihtiyaçlara yapılan zamların sonu gelmiyor. Ekonomik krizin faturası işçi-emekçi ve öğrencilere kesilmek isteniyor. Neredeyse her gün geçinememekten, işsizlikten kaynaklı intihar eden insanların haberlerini alıyoruz.

Tüm bunlara AKP iktidarının rant ve talan projelerini, kadına yönelik gerici politikalarını ve bunlara bağlı olarak derinleşen sosyal sorunları eklemek gerekiyor. Deprem, çığ ve sel gibi doğal afetlerin yarattığı yıkım derin acılar yaratıyor. Kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzleri son bulmuyor. Dolayısıyla kadın ve çevre sorunu gibi toplumsal sorunlar işçi ve emekçiler nezdinde ciddi tepkilere yol açmaktadır.

Eğitim de tüm bu olumsuz tablodan payına düşeni alıyor. Dinci-gerici eğitim uygulamaları, eğitimin her kademesinde hayata geçiriliyor. Eğitim anti-bilimsel, piyasacı anlayış ile ayaklar altına alınıyor. Akademideki ilerici-devrimci birikimin tasfiye edilmesinin bir sonucu olarak meydan, Elâzığ depremi üzerinden çocuk evlilikleri meşrulaştıran sözde “profesörlere” bırakılmış durumda.

Ama bizler biliyoruz ki, toplum tüm bu olanlar karşısında öfke de biriktiriyor. Örneğin, YTÜ’de gerici profesöre karşı yükselen tepki sonucu Bedri Gencer derslerden uzaklaştırılabildi. Yemekhanelere getirilen zamlara karşı gelişen tepkiler yükseliyor, İstanbul Üniversitesi’nde zamların geri çekilmesini sağladı.

Bu ve benzeri mücadele örneklerini çoğaltmak, örgütlü ve bilinçli hale getirmek, birleşik, devrimci ve kitlesel bir gençlik hareketi yaratmak için adımları hızlandırmak günün en temel görevi olarak öne çıkıyor.

Bu bakışla emperyalist saldırganlığa, faşist baskılara ve geleceksizliğe karşı mücadeleyi yükseltelim! “Özgürlüğümüzden ve geleceğimizden vazgeçmiyoruz!” diyerek 22 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştireceğimiz Türkiye Meclisi’nde buluşalım.

Program:

-Eğitim hakkı mücadele programı.

-Siyasal gelişmeler

·      Rejim krizi ve düzen cephesinde yaşanan güncel gelişmeler

·      Ortadoğu’yu hedef alan emperyalist saldırganlık ve Suriye savaşı.

·      AKP iktidarının rant ve talan politikaları.

-Özgürlük ve gelecek bağlamında öne çıkan sorun alanları

·      Kriz ve üniversite gençliğinin yaşamına etkileri

·      Diplomalı işsizlik sorunu

·      Eğitim alanında yaşanan sorunlar

·      Gençliğin çaresizlik, umutsuzluk hali ve intiharlar

-Gençlik hareketinin durumu ve güncel görevler

-Toplumsal hareketler ve bu dinamikler ile DGB’nin ilişkilenişi (Kadın hareketi, çevre duyarlılığı vb.)

-Dönem ve DGB’nin örgütlenme pratiği, eylem çizgisi.

-Bahar süreci (8 Mart, 21 Mart ve 1 Mayıs vb.)

-Yayınlar

-İşleyişimiz

-Çalışma tarzı

-Gençlik içerisinde sol güçlerin durumu

Devrimci Gençlik Birliği