DGB: Haziran Direnişi ruhuyla mücadeleye!

Haziran Direnişi’nin 6. yılında mücadelede ölümsüzleşenleri bir kez daha anıyor ve onların bizlere bıraktığı kararlılık ruhuyla üniversitelerimizde ve tüm yaşam alanlarımızda mücadele bayrağını yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 29 Mayıs 2019
  • 13:18

2013 yılının Mayıs ayı sonlarında duyarlı, çevreci bir grubun Gezi Parkı’nda başlattığı eylemler ve devletin estirdiği polis terörü kıvılcım olmuş, Mayıs'ın Haziran'a döndüğü günlerde milyonların sokağa dökülmesinin önünü açmıştı. Hızla bütün bir ülkeye yayılan eylemler artık bir halk hareketine dönüşmüştü. Gezi eylemlerinin büyük halk hareketine dönüşmesi ve Haziran Direnişi adını almasının üzerinden tam 6 yıl geçti. Bizlere umut olmaya devam eden büyük direnişin sermayenin ve gerici-faşist iktidarın hala korkulu rüyası olduğu ise açık. Zira her açıklamalarında Haziran Direnişi'ni anmadan edemiyorlar.

Üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen Erdoğan yönetiminin ve yandaş medyanın “Gezi akıllılar” vb. söylemlerle direnişi karalamaya çalışmaları, Gezi'de yaşamını yitirenlere ve ailelerine her fırsatta saldırmaları, katil polisleri ise koruyarak arka çıkmaları aslında büyük halk hareketi karşısında yaşadıkları aczi göstermektedir.

Haziran Direnişi’nde “polise yetkiyi ben verdim” gibi saldırgan söylemleri dile getirenler, bugün de bizlere üniversitelerimizde dayatılan siyaset yasaklarının, ticari eğitimin, polis-özel güvenlik ablukasının, faşist saldırıların, gözaltı-tutuklama terörünün, ihraçların ve her türlü gerici kuşatmanın temsilcileridirler. Bizler bilmekteyiz ki, toplumun üzerine kara bir bulut gibi çöken bu gerici atmosfer; yasaklamalar, baskılar dün Haziran Direnişi ruhuyla kırılmış, geri püskürtülmüştü. Bir avuç insanın yaktığı kıvılcım toplumun her kesimine yayılmıştı ve herkese cesaret olmuştu. Bugün de işçilere, emekçilere ve gençliğe dayatılan saldırı programları, faşist baskılar ve yaratılmak istenen korku imparatorluğu Haziran Direnişi’nin cüretkarlığı, militanlığı ve dayanışma ruhuyla tekrardan yok edilebilir.

Haziran Direnişi’nin 6. yılında mücadelede ölümsüzleşenleri bir kez daha anıyor ve onların bizlere bıraktığı kararlılık ruhuyla üniversitelerimizde ve tüm yaşam alanlarımızda mücadele bayrağını yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.

Sermaye devletinin ve gerici-faşist AKP iktidarının üniversitelerimizde yaratmaya çalıştığı korku imparatorluğuna, siyaset yasaklarına, çete-polis-özel güvenlik ortaklığıyla gerçekleşen faşist saldırılara, eğitimin ticarileşmesine karşı mücadeleye!   

Faşist baskı ve zorbalığa geçit yok!

Haziran Direnişi ruhuyla mücadeleye!

Devrimci Gençlik Birliği

29 Mayıs 2019