Deprem paylaşımı yapan öğrencilere tehdit

Elazığ’da meydana gelen depremin etkisi ile Siirt Hassa Hatun Öğrenci Yurdu’nun duvarlarında çatlaklar oluştu. Yurtta kalan öğrenciler deprem nedeniyle oluşan çatlakların görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 26 Ocak 2020
  • 21:23

Elazığ’da meydana gelen depremin etkisi ile Siirt Hassa Hatun Öğrenci Yurdu’nun duvarlarında çatlaklar oluştu. Yurtta kalan öğrenciler deprem nedeniyle oluşan çatlakların görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Bunun üzerine yönetim öğrencileri yurttan atılmakla tehdit etti.

Depremin ardından T. Erdoğan ve bakanları depremle ilgili paylaşım yapanları soruşturma açmakla tehdit etmişti. Hassa Hatun Öğrenci Yurdu yönetimi ise Erdoğan ve avenesinin tehditlerini talimat sayarak öğrencileri hedef alan anonslar yayınladı. 

Tehlikeli bir durumun oluşmadığını iddia eden yurt yönetiminin öğrencileri hedef alan anonsu ise şöyle:

“Elazığ’da yaşanan deprem sonrası bazı öğrenciler tarafından yurdumuzun yıkılacağı söylentileri sosyal medyada yayılarak öğrencilerin tedirgin olmalarına sebep olmuştur. Ancak Siirt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemenin yanı sıra, bina ile ilgili çekilen fotoğrafların ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılan değerlendirme sonucunda yurt binasının tüm taşıyıcı unsurlarında herhangi bir çatlağın olmadığından, bir tehlikenin söz konusu olmadığı anlaşılmıştır. Sosyal medyada asılsız haber veren ve paylaşan öğrencilerimizin yurt idare ve işletme yönetmeliğine göre suç işledikleri ve bu suçun yurttan süresiz çıkarma cezası kapsamına girdiği gibi, bu suçtan yurttan atılan öğrencilerin burs ve öğrenim kredilerinin de kesileceğinin bilinci içerisinde olmaları önemle duyurulur.”

Yurt  yönetimi deprem sonrası meydana gelen hasarlara rağmen yurdu boşaltmak yerine çatlakları sıvamakla yetindi. Öğrencilerin tepkilerine rağmen hasarlı yurt binası hala kullanımda.

Öğrenciler "Beton yığınları altında kalmak istemiyoruz" çağrıları ile sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor.