Boğaziçi Üniversitesi'nde Filistin eylemleri

Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 Ekim Perşembe günü saat 13.00'te Kuzey Piramit'te Filistin eylemi gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 19 Ekim 2023
  • 20:00

Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 Ekim Perşembe günü saat 13.00'te Kuzey Piramit'te Filistin eylemi gerçekleştirildi. Eylemde basın açıklaması yapıldı ve işgalci İsrail karşıtı sloganlar atıldı. Eylemi Boğaziçi Üniversitesi'nden gençlik örgütleri ve kurumlar (İDP, EMEP, TİP, TKP, TKH, Sol Parti, TÖP, Boğaziçi MFT, ÜFK, DİP, Feminist Boğaziçi) örgütledi, birçok gençlik örgütü ve kurum da (DGB, Kaldıraç Üniversite, KöZ, HDK, Emek ve Adalet Platformu) destek amacıyla katılım gösterdi. ÖGB ve polisin görüntü almak için alana yığınak yapması sonucu eylem Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden kalabalık bir grupça izlendi ve dikkat çekti.

Eylemde sık sık "Siyonist devlet, yıkılacak elbet!", "Kınamak yetmez, ilişkiyi kes!", "Kınamak yetmez İsrail'e boykot!", "Nehirden denize özgür Filistin!", "Barbarlık Yenilecek, Direnen Halklar Kazanacak!" sloganları atıldı. Basın açıklaması İsrail'in işgal politikalarını cepheden hedef alan bir içeriğe sahipti.

Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak!

Basın açıklamasının ardından yemekhanede DGB, KöZ, Kaldıraç Üniversite ve HDK bileşenleri konuşmalar yaptı. Konuşmalarda direnen Filistin halkının 14 Filistin örgütü şahsında gerçekleştirdiği Aksa Tufanı harekatı selamlandı ve Kürdistan'dan Gazze'ye direnen halkların kazanacağı vurgulandı. Emperyalist-Siyonizm’in Ortadoğu halkları üzerinde estirdiği terör ve savaş suçları teşhir edildi.

Günün ilerleyen saatlerinde, Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nün merkezi binalarından birisinin üçüncü katından DGB - Kaldıraç Üniversite imzalı bir pankart dalgalandırıldı. "Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak! Nehirden Denize Özgür Filistin!" şiarlarının yazılı olduğu pankartlarla Filistin direnişi selamlandı. Pankart kayda değer bir süre boyunca asılı kaldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul