Boğaziçi Üniversitesi’nde basın açıklaması

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler 18 Temmuz’da Suruç Katliamı anması için bildiri dağıtırken gözaltına alınıp ardından tutuklanan sıra arkadaşlarına ve Suruç tutsaklarına özgürlük talebiyle Güney Meydan’da basın açıklaması düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 14 Ağustos 2023
  • 16:30

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler 18 Temmuz’da Suruç Katliamı anması için bildiri dağıtırken gözaltına alınıp ardından tutuklanan sıra arkadaşlarına ve Suruç tutsaklarına özgürlük talebiyle Güney Meydan’da basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada bini aşkın öğrencinin yurt yerleştirmelerinde açıkta kaldığı, barınma hakkının gasp edildiği ve bunun için mücadele etmek gerektiği vurgulandı. Açıklamanın bir diğer konu başlığı ise Suruç Katliamı'nın yıldönümünde yaşanan tutuklamalara ilişkindi. Suruç Katliamı'nın anlatılmasının ardından devletin mücadele eden herkese yönelik baskı ve tutuklama terörünü işlettiği vurgulandı. Baskılar karşısında mücadele kararlılık vurgulandı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Sekiz yıldır failleri aydınlatılmayan, soruşturma süreci şeffafça yönetilmeyen, cezasızlığın ve kapı arkalarında çevrilenlerin gözümüzün önüne serildiği Suruç katliamı için adalet talep eden, bildiri dağıtırken tutukladıkları 6 arkadaşımızın arkasından anmaya katılan iki kişi daha tutuklandı. Hukukun okunan esamesine dahi aykırı olan bu uygulamayla bize gözdağı vermeye çalıştıklarının farkındayız. Aydınlatılmayan katliamlara, her geçen gün derinleşen krize, her gün daha fazla tehdit edilen ifade özgürlüğümüze karşı gençleri baskıyla, soruşturmayla, gözaltıyla, tutuklamayla susturmaya çalışıyorlar. Ama biz yaşamakta, insanca yaşamakta ısrar eden milyonlarız”

Açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

“Onlar baskıyı her artırdığında biz birbirimizin elini daha sıkı tutacağız, saldırının dozunu her yükselttiklerinde daha fazla yan yana geleceğiz. Mücadelede omuz omuza vererek bir sıra arkadaşımızı dahi içerde bırakmayacağız, tek birimizi bile bu düzene ezdirmeyeceğiz. Mücadelemizi hepimiz bu baskılardan kurtulana kadar, tüm saldırıları püskürtene kadar, insanca yaşayana kadar ilmek ilmek öreceğiz”

Açıklamada sık sık “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz; Suruç için adalet, herkes için adalet; Yaşasın öğrenci dayanışması” sloganları atıldı.

Eylemin örgütleyicisi olan kurumlar şu şekilde:

Devrimci Gençlik Birliği, TİP, Üniversiteli Feminist Kolektif, Özgür Boğaziçi, Kaldıraç Üniversite, Emek Gençliği ve Özgürlükçü Gençlik.

Kızıl Bayrak / İstanbul