Barınma haktır: Parasız, nitelikli, ulaşılabilir olmalıdır!

Dönemin başından beri gençliğin yaşadığı en önemli sorunlardan biri barınamamadır. Yüz binlerce arkadaşımız eğitim-öğretimini devam ettirmek için en temel haklarından olan barınma hakkına erişemedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 02 Temmuz 2022
  • 15:45

Büyük bir şovla açlık sınırını altında kalan asgari ücrete zam yaptığını duyuran AKP-MHP iktidarı aynı saatlerde yüz binlerce gencin eğitim ve barınma hakkını gasp etmek için bir adım daha attı. KYK yurtlarına %80’e varan oranda zam yapıldı.

Aynı gün içerisinde milletvekilleri maaş zamları tartışmasız kabul edildi. Böylece milletvekillerinin maaşları 40 bin TL’den 56 bin TL’ye çıkarıldı. Saraylarında şatafat içinde yaşayanlar sefalet ücretini büyük bir propaganda eşliğinde sunarken, işçi ve emekçi çocuklarının da barınma hakkını gasp etmeye devam ediyorlar.

Dönemin başından beri gençliğin yaşadığı en önemli sorunlardan biri barınamamadır. Yüz binlerce arkadaşımız eğitim-öğretimini devam ettirmek için en temel haklarından olan barınma hakkına erişemedi. KYK yurtlarının yetersiz kapasitesi yüzünden barınma sorunu derinleştikçe derinleşti. On binlerce arkadaşımız okulu bırakmak ya da dondurmak zorunda kaldı.

Barınma sorunu barınmak için “yer” bulunduğunda çözülmüyor. Yurtların paralı olması, yemek, internet vb. ihtiyaçlarımızın karşılanmaması barınma sorununun bir başka boyutta devam ettiğini gösteriyor. On binlerce arkadaşımız tarikat-cemaat yurtlarına ve emlak simsarlarına mahkum edildi!

Tarikat yurtlarında Enes Kara, Mehmet Sami Tuğrul gibi arkadaşlarımız katledilirken, niteliksiz KYK yurdunda Ali Sinan Cirit ve Hasan Can Çoban arkadaşlarımız yaşamlarını yitirdi! Bütün bunlar karşısında ise susmadık! İstanbul’da, Ankara’da, Amed’de, Urfa’da, Bingöl’de, Muş’ta, Isparta’da, Dersim’de, İzmir’de, Elazığ’da, Iğdır’da, Bursa’da ve daha birçok şehirde, birçok üniversite ve KYK yurdunda binlerce arkadaşımızla birlikte KYK yurtlarının nitelik sorununa ve zamlara karşı barınma hakkı için eylemler, protestolar gerçekleştirdik!

Parasız, nitelikli, ulaşılabilir barınma haktır!

Parasız, nitelikli, ulaşılabilir barınma hakkımızdır!

Bizleri açlık sınırının altında, insanca olmayan koşullarda yaşamaya mahkum edenler “zam” adı altında paralı eğitim uygulamalarını daha da derinleştirerek eğitim hakkımızı gasp ediyorlar!

Eğitim hakkımızın gasp ettirmemek, barınma hakkımıza sahip çıkmak için tek yolumuz, bir araya gelip örgütlenmek ve mücadele etmektir.

Krizin faturasını onu yaratan kapitalistler ödesin demek için birliğimizi büyütelim, örgütlenelim!

Haklarımız, geleceğimiz ve özgürlüğümüz için örgütlenelim!

Parasız, nitelikli, ulaşılabilir barınma haktır!

İnsanca bir yaşam haktır!

Devrimci Gençlik Birliği

Temmuz 2022