"Barınma" eylemleri devam ediyor

Öğrencilerin gerçekleştirdikleri barınma eylemleri birçok ilde devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 24 Eylül 2021
  • 08:55

Artan yurt fiyatları ve ev kiralarının fahiş fiyatlarına karşı birçok ilde öğrencilerin parklarda sabahladıkları barınma eylemleri devam ediyor.

“Yurtsuzlar”, 23 Eylül günü direnişlerinin 4. gününe girerken, saat 21.00’da İstanbul’da Moda Sahili, 20.00’da ise İzmir’de Buca/Hasanağa Parkı’nda nöbete başladı. Sosyal medya hesaplarında Ankara’da polislerin öğrencileri takip ettiği bilgisi paylaşıldı. Ankara/Seyranbağları'nda nöbet ikinci gününde sürdü.

Öğrenci Sendikası, nöbetlerinin 4. gününe girerken, Antalya Cumhuriyet Meydanı Yanı Amfi’de (20.00), Aydın Kent Meydanı’nda (20.00), Edirne Uğur Mumcu Parkı’nda, Eskişehir Haller Gençlik Parkı’nda, Antakya Defne Sevgi Parkı’nda (20.00), İzmir Büyükpark’ta, İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda, Edirne’de, Aydın’da, “Akşam Nöbeti” için saat 21.00’da bir araya geldi.

“Barınamıyoruz Hareketi” ise, İstanbul’da başlattıkları nöbetin 5. gününe girerken, sosyal medya hesaplarından Kartal Meydan Parkı’nda olduklarını duyurdu. Aynı zamanda Alanya’da bir öğrencinin ise kaldığı yerin sahibinin fiyatları iki kat arttırmak istediği için ayrılmak zorunda kaldığı ve nöbete tek başına başladığı paylaşımını yaptı. Eskişehir’de nöbet 2. gününde sürerken İzmir’de ise dördüncü günde devam etti. Kocaeli’de öğrenciler parktan polis zoruyla çıkarıldı.

“#ÖğrencininTarafındayım”

Barınamıyoruz Hareketi sosyal medyada destek kampanyası başlatı ve şunları ifade etti:

“Lütuf beklemiyoruz, sadaka istemiyoruz. Sadece kendi başımızı sokacak bir yer değil, milyonlarca öğrencinin hakkını arıyoruz... Bizi duyan, gören, takip eden herkese sesleniyoruz. Durumumuza üzülüp geçmeyin... Uyuyamayan öğrenciler olduğunu bile bile uyumayın, kalkıp uykusuzluğumuza, sırt ağrılarımıza, yorgunluğumuza ortak olun. Mahallenizin parkında yanımızdan geçip gitmeyin. 'Ben ne yapabilirim ki?' demeyin. Yanımıza gelin, gelemiyorsanız en yakın parkınıza çıkın, çıkamıyorsanız biz parkta battaniyelerimize sarılıyken siz de battaniyelerinizi balkonunuza asın. Bizi takip edin, paylaşın, herkese anlatın, yazın, çizin. Barınamayanlara ses, öğrencilere taraf olun."