"Barınma" nöbetleri sürüyor

Barınma sorununun çözümü için öğrenciler pek çok ilde nöbet tutmaya ve parklarda kalmaya devam ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok kentte eylemler yapılırken, Eskişehir'de öğrenciler gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 25 Eylül 2021
  • 09:12

Barınma sorununa karşı gençlik örgütlerinin eylemleri sürüyor. Barınamıyoruz Hareketi, Yurtsuzlar ve Öğrenci Sendikası barınma sorununa dikkat çekmek ve çözüm önerilerini sunmak için nöbet gerçekleştiriyor. Eskişehir’de valilik yasağı bahanesi ile öğrenciler gözaltına alındı.

Barınamıyoruz Hareketi nöbete devam ediyor

Barınamıyoruz Hareketi ise nöbetin altıncı gününde İstanbul’da Şişli Cami yanında, İzmir Alsancak Kültürpark’ta, Ankara, Kocaeli, Diyarbakır, Eskişehir, Antalya ve Çanakkale’de nöbet gerçekleştirdi. Eskişehir Valiliği'nin üniversite öğrencilerinin direnişini kırma amacıyla ilan ettiği eylem ve etkinlik yasağına rağmen Barınma Hareketi  "Barınamıyoruz" diyerek nöbete başladı. Üniversite öğrencileri yasak gerekçesiyle gözaltına alındı.

“Yurtsuzlar sokakta"

Yurtsuzlar, İçişleri Bakanlığı’nın karalamalarına karşı İstanbul Kadıköy’de açıklama yaptı. Süreyya Operası önünde yapılan basın açıklamasında “Yalan haberinizdeki gibi 127 kişi değil milyonlarız” denildi. Eylemde "Yine bir yalan dizisi, yine aramalar... Vazgeçer miyiz sandınız? Yurtsuzlar sokakta" yazılı pankart açıldı ve şunlar ifade edildi:

"Memleketin dört bir yanında bizler; barınma hakkı için mücadele ediyorken, bu sırada keyifleri yerinde olan, sıcak arabalarının içinde bizi izleyen, çadır kurulmasına dahi tantana çıkartan polisler, sıra arkadaşlarımızın ailelerini arayarak bizlere gözdağı vermeye çalışıyor. Emniyete uyarımızı üniversiteliler olarak bir kez daha yapıyoruz: Yalanla, gözdağı verme çabalarıyla, korkutmalarla 'Barınamıyoruz' diyen üniversitelilerin sesini kısamayacaksınız. İftiralar ve yalanlarla dolu basın açıklamalarınızda bahsettiğiniz gibi bizler, 127 şahıs değil milyonlarız. Bugün nöbetimizin beşinci gününe geçmeden tüm üniversiteli arkadaşlarımıza, 'barınamıyoruz' diyenlere çağrımızı yineliyoruz: Onlar bir avuç biz yine milyonlarız. Gücümüze güvenelim. Dün harçları geri çektiren, yemekhane zamlarını engelleyen mücadelemiz, kayyum Melih Bulu'yu gönderen irademiz, en temel hakkımız olan barınma hakkını almaya da yetecektir. Herkesi 'Geçinemiyoruz, barınamıyoruz, sokaklardayız' isyanını büyütmeye, Moda'daki nöbetimize, dayanışmaya çağırıyoruz."

Kadıköy Moda’da nöbet yerine geçen Yurtsuzlar İzmir ve Ankara’da da nöbete devam ettiler.

Öğrenci Sendikası nöbete devam ediyor

İstanbul, Aydın, Mersin, Edirne, İzmir, Çanakkale, Antalya, Eskişehir, Antakya’da nöbet gerçekleştirdi. Validebağ Gönüllüleri’nin ziyaret gerçekleştirdiği Öğrenci Sendikası’nın nöbetinde öğrenciler taleplerini yineledi.

Muğla’da ise Sıtkı Koçman Üniversitesinin öğrenci toplulukları barınma sorununa dikkat çekerek kamu imkanlarının seferber edilmesi çağrısında bulundu.