Siyonist İsrail hastaneleri bombalıyor

Siyonist İsrail hastaneleri bombalamaya devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 13 Kasım 2023
  • 21:30

Gazze’de bir soykırım ve etnik temizlik yapan ırkçı-siyonist rejim hastaneler, sağlık merkezleri ve ambulansları özellikle bombalıyor. 30’u aşkın sağlık emekçisini katleden işgalci İsrail ordusu onlarca hastane ve sağlık merkezi ile 40’a yakın ambulansı da hedef aldı. En vahşi katliamlardan birini kiliseye ait El-Ehli Baptist Hastanesini bombalayarak gerçekleştirmişti.

Siyonist rejimin son dönemdeki temel hedeflerinden biri Şifa Hastanesi ve içinde bulunduğu kompleksidir. Bu alan defalarca bombaladı. Hamas’ın karargahının hastanenin altında olduğu yalanını ortaya atarak vahşi bombalamalarına gerekçe uydurmaya çalıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) iki gün önce hastaneyle bağlantının koptuğunu duyurmuştu. Sağlık çalışanlarıyla yeniden bağlantı kurulduğunda ise hastane, işgalci siyonistler tarafından hizmet vermeyecek duruma getirilmişti.

Şifa Hastanesi'ne ilişkin açıklama yapan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor” dedi.

Siyonistler doğumhaneyi de bombaladılar

Gözü dönmüş bir vahşetle saldıran işgalci İsrail ordusunun beş bine yakın çocuk katletmesi tesadüf değil. Zira ırkçı-siyonist zihniyet Filistinli çocukları da her zaman ‘düşman’ kategorisine yerleştirmiştir. Bununla ilgili son vahşi icraatları Şifa Hastanesi’nin doğumhanesinin bombalanması oldu. 

12 Kasım’da hastanenin Gazze’deki yönetimin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Şifa Hastanesine gün içinde füzelerle, roketlerle ve uçaklarla saldırı düzenlediği belirtildi. Açıklamada yoğun bakım ünitesi, doğumhane binası ile ameliyathane binasının son katının da bombalandığı ve binada yangın çıktığı belirtildi. Siyonist rejimin bu kadar pervasız olması ABD başta olmak üzere batılı emperyalistlerden aldığı desteğini büyük bir payı var.