Rusya’da katliam!

Rusya’nın başkenti Moskova çevresinde bulunan bir alışveriş merkezine silahlı saldırı düzenledi."Crocus City Hall" adlı alışveriş merkezinde bulunan konser salonuna giren silah üç kişi otomatik tüfeklerle orada bulananları taradı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 23 Mart 2024
  • 10:30

Rusya’nın başkenti Moskova çevresinde bulunan bir alışveriş merkezine silahlı saldırı düzenledi.

"Crocus City Hall" adlı alışveriş merkezinde bulunan konser salonuna giren silah üç kişi otomatik tüfeklerle orada bulananları taradı. Rusya medyasının verdiği haberlere göre en 60 kişi hayatını kaybederken, 100’den fazla kişi de yaralandı.

Saldırı devam ederken binalarda iki patlamanın meydan geldiği, ardından yangın çıktığı ve çok sayıda kişinin mahsur kaldığı bildirildi. Saldırı sırasında binlerce kişinin konser salonunda olduğu, saldırganların alışveriş merkezi çalışanlarını da hedef aldığı ifade edildi.

Saldırıdan saatler sonra şüpheli bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Ancak kişiye dair başka bilgiler verilmedi. Fransız Basın Ajansı (AFP), vahşi saldırıyı IŞİD’in üstlendiği haberini geçti. Ancak bu haberin doğruluğu başka kaynaklar tarafından henüz teyit edilmedi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, terör saldırısını gerçekleştirenlere karşı çok sert ifadeler kullandığı bir açıklama yaptı. Açıklamada Ukrayna doğrudan suçlanmasa da “olağan şüpheli” olarak anıldı. "Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse…” ifadeleriyle tehditler savuran Medvedev, Zelenski rejiminden şüphelendiğini ima etti.

Katliamdan saatler sonra Kiev’den yapılan açıklamada ise, Zelenski rejiminin terör saldırısıyla bir ilgisinin olmadığı savunuldu. Zelenski’nin sözcüsünden sonra Ukrayna istihbarat örgütü de yaptığı açıklamada olayla bir ilgilerinin olmadığını öne sürdü. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada  “saldırılara şu an için Ukrayna’nın karıştığına dair bir delil” olmadığını savundu.

Katliamın ardından yaşanan panik ve karışıklıktan dolayı olay tam açıklığa kavuşturulmadı. Ortalığın durulmasından sonra hem olayın boyutu hem gerçekleştirenler hakkında daha somut veriler ortaya çıkacaktır.