MLPD’ye yönelik, suikaste varan saldırılar

Almanya’da yabancılara, aktif anti-faşist kişilere ve devrimcilere yönelik örgütlü veya bireysel faşist saldırı ve tehditleri gittikçe tırmanıyor. MLPD de faşist saldırıların hedefi haline gelmiş bulunuyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 12 Ocak 2019
  • 07:37

Almanya’da yabancılara, aktif anti-faşist kişilere ve devrimcilere yönelik örgütlü veya bireysel faşist saldırı ve tehditleri gittikçe tırmanıyor. Özellikle son aylarda Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD) de faşist saldırıların hedefi haline gelmiş bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde MLPD Merkez Komitesi kamuoyuna yaptığı bir açıklamayla söz konusu saldırılar hakkında bilgi verdi. MLPD’nin yayın organı olan Rote Fahne’de yer alan açıklamaya göre saldırıların özellikle Aralık 2018 tarihinden itibaren artış gösterdiği bildiriliyor.

İlkin 17 Aralık 2018 tarihinde, MLPD’nin enternasyonalizmden sorumlu MK üyesi ve aynı zamanda ICOR YK üyesi Monika Gärtner-Engel’in açık adresi internette yayınlandı. Fail, Gärtner’in oturduğu Gelsenkirchen kentine yakın başka küçük bir kent olan Marl’dan tanınmış bir neo-nazi faşist. Jörg Reger adlı bu faşist daha önce çocuk pornografisi de dahil çeşitli suçlardan hüküm giymiş ve yakın zamanda şartlı salıverilmiş bir kişi.

Yaşadığı kentte ve çevresinde aktif bir devrimci olan Monika Gärtner-Engel, aynı kişi tarafından olup olmadığı henüz kesin olmamakla beraber daha önce de çeşitli defalar telefon ve internet yoluyla küfürlü saldırılara uğramış ve ölümle tehdit edilmiştir.

27 Aralık 2018 ve 5 Ocak 2019 tarihlerinde ise MLPD’nin Gelsenkirchen ve çevresinde tanınan iki üyesi olan Anna Bortholome ve Wolfgang Göller’e yönelik, suikasti andıran bir saldırı gerçekleşti. İkisinin de arabalarının lastikleri dışarıdan görülmeyecek şekilde iç kısımları zedelendi. Böylece hareket edildiğinde, yüksek hızda veya viraj alındığında patlayıp ölümlerine sebebiyet vermek amaçlandı.

Yine 29 Aralık 2018’de, bölgede “Sağcılar-Die Rechte”olarak tanınan neo-nazi bir gruba mensup kişiler, Gelsenkirchen’deki MLPD merkezinin önünde kısa süreli pankart açıp slogan atarak ve çekim yaparak provokasyon girişiminde bulundular.

MLPD’ye yönelik, özellikle Ruhr bölgesinde bu ve buna benzer irili ufaklı onlarca başka saldırı gerçekleşti. Saldırılara ilişkin yakın zamanda MLPD tarafından yapılan açıklamada, söz konusu saldırılarla ilgili dava açıldığı belirtildi ve şunlar dile getirildi:

“Biz usta ellerden çıktığı belli olan ve profesyonelce yapıldığı anlaşılan bu saldırı ve suikast girişimlerini ciddiye alıyoruz! Jörg Reger daha önce de ‘hiç bir düşman kalmayıncaya kadar’ ibareli içerikler paylaştığı halde hala serbest dolaşıyor!

“Tüm yoldaşları, dostları, halkımızı ve demokratik kamuoyunu saldırılara karşı uyanık ve duyarlı olmaya ve daha güçlü protesto etmeye çağırıyoruz!”

Açıklama şu taleplerle sona eriyor: “Tüm faşist örgütler yasaklansın! Jörg Reger derhal tutuklansın! Tüm saldırı ve suikast girişimleri araştırılsın, suçlular cezalandırılsın!”

MLPD MK üyesi Gabi Fechtner ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Biz faşistlerden çekinmeyecek ve geri çekilmeyeceğiz! Gelsenkirchen, değişik uluslardan insanların bir arada yaşadığı, enternasyonalist ve anti-faşist geleneğin güçlü olduğu bir kenttir. Gelsenkirchen’deki demokratik güçler daha baştan bunlara engel olacaklarına dair açık bir sinyal vermişlerdir. Burada faşistlere yer yok!”