Körfez şeyhleri Siyonist İsrail’le suç ortaklığını derinleştiriyor!

Emperyalizmin uşakları, Siyonizmin suç ortakları olan Körfez ülkelerinin egemenleri, en az İsrail kadar Filistin halkının direnişinden rahatsızlar. Bundan dolayı “asrın anlaşması” zırvasıyla Filistin davasının tasfiye edilebilmesi için İsrail’le suç ortaklığı yapıyorlar.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 27 Ekim 2018
  • 10:34

Emperyalistlerle uşakça ilişkiler kuran Körfez ülkelerinin kral, emir ve şeyhleri, İsrail’le de işbirliği yapıyorlar. Filistin halkının direnişinin tasfiye edilmesi konusunda Siyonistlere katkı sunmaya çalışan bu rejimler, aynı zamanda cihatçı terör belasının yayılmasında da önemli bir rol oynuyorlar.

Filistin davasına ilgi ve sempatiyle yaklaşan Arap halklarının tepkisinden çekinen petro-dolar zengini bu rejimler, yakın zamana kadar İsrail’le ilişkilerini gizlemeye çalışıyorlardı. Suudi Arabistan’ın “İran’a karşı İsrail’le işbirliği geliştirme” politikasını pervasızca yürütmeye başlamasıyla durum değişti. Artık şeyh takımı Siyonist şeflerle açıktan işbirliği yapabiliyor.

Suudi Arabistan’ın “Asrın anlaşması” diye yaftaladığı -esas amacı Filistin davasını tasfiye etmektir- planı ortaya atması, emperyalist/Siyonist güçlerle “Arap NATO’su” oluşturma çabaları vb. icraatlar Filistin halkının düşmanlarıyla işbirliğinden öte bir suç ortaklığıdır. Suç ortaklığında Suudi kralı başı çekse de Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn kral ve emirleri de aynı çirkefin içinde yüzüyorlar.

Bazı olaylar karşısında farklı tutum almasıyla bilinen Umman Sultanı, yakın zamana kadar Siyonist rejimle ilişkiler konusunda pek renk vermiyordu. Ancak İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu’nun bu ülkeyi ziyaret etmesi, Umman Sultanı Bin Said’in de Filistin halkının cellatlarıyla suç ortaklığı yaptığını gözler önüne serdi.

İsrail hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail Başbakanı'na eşi Sara Netanyahu, Ulusal Güvenlik Müsteşarı ve Ulusal Güvenlik Konseyi Müdürü Meir Ben Shabbat, Dışişleri Bakanlığı Direktörü Yuval Rotem ile bazı üst düzey yetkililer de eşlik etti. İsrail ordusunun Filistinli gençleri katlettiği günlerde Netanyahu’yu ülkesine davet eden Sultan Bin Said, Filistin halkını sırtından hançerleyen düşkünler safına katılmış da oldu.

Emperyalizmin uşakları, Siyonizmin suç ortakları olan Körfez ülkelerinin egemenleri, en az İsrail kadar Filistin halkının direnişinden rahatsızlar. Bundan dolayı “asrın anlaşması” zırvasıyla Filistin davasının tasfiye edilebilmesi için İsrail’le suç ortaklığı yapıyorlar. Bu alçaltıcı suç ortaklığı Siyonistleri belli ölçüde rahatlatabilir; ancak ne Filistin davasını tasfiye edebilir ne bu halkın onurlu direnme iradesini kırabilirler.