Irkçı-Siyonist İsrail rejimi bir katliam daha gerçekleştirdi

26 Ocak Perşembe günü Cenin kampına yeni bir saldırı düzenleyen İsrail işgal kuvvetleri biri kadın 9 Filistinliyi katletti, onlarca kişiyi yaralardı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 27 Ocak 2023
  • 13:30

İşgalci İsrail ordusu aylardan beri Batı Şeria’daki mülteci kampları ve kentlere saldırılar düzenliyor. Bu sürede onlarca genci katleden Siyonist rejim, her zaman olduğu gibi yine yasa/kural tanımaz bir vahşetle topraklarını işgal ettiği Filistin halkına saldırıyor.

Ağır yaşam koşullarının hüküm sürdüğü mülteci kamplarında İsrail terörüne karşı direniş de eksik olmuyor. Direnişi kıramayan Siyonistler, soğukkanlı katillerden oluşan istihbarat, ordu ve polis kuvvetlerini mülteci kamplarına saldırtıyor. Batı Şeria’da bulunan Cenin kampı, uzun süreden beri İsrail savaş aygıtının “özel hedef” seçtiği yerlerden biri. Zira Siyonist terörün pervasızca estirilmesine rağmen Cenin’de özelde gençliğin genelde halkın direnişi kırılamıyor. Şiddet aygıtlarının araçlarını kuşatma altındaki kampın üstüne süren İsrail keskin nişancıları, Droneleri, zırhlı araçları ve evleri yıkmak için dozerleri de kullanıyor.

26 Ocak Perşembe günü Cenin kampına yeni bir saldırı düzenleyen İsrail işgal kuvvetleri biri kadın 9 Filistinliyi katletti, onlarca kişiyi yaralardı. Filistin kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Siyonistlerin keskin nişancılarla gençleri hedef aldığı hem hayatını kaybeden hem yaralananların çoğunluğunun başına veya bedeninin üst kısımlarına ateş edildiği belirtildi. Cenin Devlet Hastanesi’ne baskın düzenleyen işgalcilerin burada da vahşi bir terör estirdiği ve onlarca kişinin gazla boğulma tehlikesi yaşadığı ifade edildi.    

Filistin Sağlık Bakanlığı da işgalcilerin ambulansların kampa girişini engellediği ve ambulanslara doğrudan ateş ettiklerini teyit etti. İşlenen cinayetlerin yanı sıra kamp sakinlerinin evleri, işyerleri, cadde ve sokaklarda park halindeki araçların tahrip edildiği ifade edildi.

“İşgalcilerden katliamın hesabı sorulacak”

Siyonist işgalcilerin saldırısına karşı halkın da desteği ile direnen Cenin Taburu adına yapılan açıklamada, İsrail ordusunun bir Drone’sinin düşürüldüğü ve İsrail askerlerinden ölen veya yaralananların olduğu belirtildi. Saldırının vahşiliğine, ağır kayıplar verilmesine rağmen, işgalciler çekilene kadar direnişin devam ettiği ifade edildi.

Cenin’e düzenlenen saldırı ve katliamı kınayan Filistin yönetimi ise “uluslararası toplumun” sessizliğinin utanç verici olduğunu belirtti. Uluslararası anlaşmaları, her türlü yasa ve kuralı çiğneyen Siyonistlere dur denilmesi talep edildi.

Mahmut Abbas’ın başında bulunduğu Filistin yönetimi, kimsenin dikkate almadığı taleplerde bulunurken, direnişçi örgütler Cenin direnişçilerini selamdı ve Siyonist rejimin işlediği suçların hesabının sorulacağını ifade ettiler.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İslami Cihat ve Hamas tarafından yapılan açıklamalarda, katliamın unutulmayacağı ve bu ağır suçu işleyen işgalci Siyonistlerden hesap sorulacağı ifade edildi.