Frankfurt’ta kahvaltılı toplantı

16 Kasım’da Wuppertal’de yapılacak merkezi geceye hazırlık çalışmaları Frankfurt’ta da devam ediyor. Bugün (13 Ekim) kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 13 Ekim 2024
  • 20:30

16 Kasım’da Wuppertal’de yapılacak merkezi geceye hazırlık çalışmaları Frankfurt’ta da devam ediyor. Emekçi ziyaretleri, çeşitli etkinlikler ve bilet satışı gibi araçlarla süren hazırlıkların bir parçası olarak, 13 Ekim Pazar günü, kahvaltılı bir toplantı gerçekleştirildi.

İlkin kollektif emekle hep beraber hazırlanan kahvaltı yapıldı. Ardından bu seneki gecemizin şiarı olan, “Savaşa ve faşizme karşı, devrim ve sosyalizm!” şiarı ekseninde bir anlatım ve sohbet gerçekleştirildi.

Anlatımda Ukrayna ve Filistinde süremekte olan savaşlar somutunda, emperyalist savaşların sebepleri, bunun her coğrafyada emekçilere çıkardığı ekonomik, insani, sosyal ve siyasal yıkımın faturasından bahsedildi. Almanya’nın bu her iki kirli savaşta da oynadığı gerici role vurgu yapılarak, Almanya gibi iki dünya savaşının sahnesi ve sebebi olmuş, devasa bir emperyalist gücün hızla savaş durumuna geçmesinin buradaki emekçiler ve dahası dünya halkları için taşıdığı potansiyel tehlikeye dikkat çekildi. 

Yine savaşın meşrulaştırılarak topluma kabul ettirilmesi amacıyla, emperyalist medya tekellerinin yarattığı manipulasyondan behsedilerek, krizin göçmen emekçilere yüklenmesi ve faşist partilerin güçlenmesinin bunun en somut örneği olduğu belirtildi.

Gittikçe tırmanan silahlanma yarışı, izlenen militarist politikalar ile yükselen faşizm tehlikesi gibi gelişmelerin tümünün, yeni bir emperyalist paylaşım savaşı, yani bir 3. Dünya savaşına hazırlık anlamına geldiği ifade edildi. Bu çılgınlığı ve yıkımı duruduracak biricik gücün ise, her ülkede işçi ve emekçilerin örgütlü mücadelesi olduğu vurgulandı.

Konuşma geceye çağrıyla birleştirilerek, bu seneki gecemize katılımın, aynı zamanda savaş ve faşizm karşıtı mücadeleye güç verme anlamına geleceği, dolayısıyla her zamankin daha büyük bir anlam ve önem taşıdığı belirtilerek, etkinliği güçlendirme çağrısıyla bitirildi.

Toplantı, kimi katılımcıların söz alarak konuya değişik açılardan katkı yapan ve açıklık getiren konuşmalarının ardından sona erdi.

Kızıl Bayrak / Frankfurt