Frankfurt’ta işgale karşı kitlesel eylem!

Rojava’ya yönelik işgal saldırısına karşı dün Frankfurt’ta yürüyüş ve miting yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 13 Ekim 2019
  • 09:04

Faşist Türk sermaye devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırısına karşı dün Avrupa’nın birçok merkezinde olduğu gibi Frankfurt’ta da kitlesel bir eylem gerçekleştirildi.

Saat 14.00’dan itibaren merkezi istasyona yakın bir alanda, ajitasyon konuşmaları ve çalınan Kürtçe marşlar eşliğinde toplanmaya başlayan kitle bir süre sonra yürüyüşe geçti.

Binlerce kişinin katıldığı kitlesel ve coşkulu yürüyüşte, kitlenin Erdoğan’a, Türk sermaye devletine ve Alman devletinin desteğine yönelik sloganları hiç susmadı. Yürüyüşe Kürdistan’ın dört parçasından Kürt halkının yanı sıra, Türkiyeli hemen tüm devrimci-demokrat yapılar ile Alman devrimci ve anti-faşist parti ve kurumlarının da ciddi destek verdiği gözlendi.

BİR-KAR çalışanları da eyleme bayraklarıyla katılıp, bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler.

En önde çeşitli resim ve dövizler taşıyan küçük çocukların yer aldığı yürüyüş tarihi Römer meydanında yapılan mitingle devam etti.

Mitingde organizatörler tarafından işgalin Ortadoğu’da yeni felaketlere yol açmaya aday olduğu, işgalin halihazırdaki kanlı bilançosu ile emperyalistlerin açık ve gizli desteğine vurgu yapan konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda son işgalin belki de en belirleyici, en önemli ve en temel derslerinden biri olan, emperyalistlerin rolüne ve tutumuna ilişkin vurgular zayıf, belirsiz ve genel bir değinmenin sınırlarını aşmadı.

En anlamlı konuşmalardan biri yine Dr. Michael Wilk tarafından yapıldı. Wiesbaden’da bir doktor olan, eylemlerin sürekli müdavimi, aynı zamanda anarşist bir yazar ve aktivist olan Wilk, Rojava’ya 2014’ten beri gidip geldiğini, dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi Rojava’da da gönüllü doktor olarak çalıştığını belirttikten sonra, dün kendisinin de çalıştığı bir hastanenin de bombalandığını söyledi. Rojava’da gittikçe artmaya aday insani felaketlere dikkat çeken Wilk, Alman devletinin bu savaşa yönelik gizli desteğini de teşhir etti ve “gizli desteğinizi açıklayın!” çağrısında bulundu.

Miting, işgal sona erene kadar eylemlerin sürekli devam edeceğini, bundan sonra gelişecek eylemlere katılım çağrısıyla sona erdi.

Kızıl Bayrak / Frankfurt