TÜPRAŞ'ta eylem dördüncü gününde...

22 işçiye tebligat gönderildi, direniş sürüyor!

TÜPRAŞ'ta işten atma saldırısına karşı eylemler dördüncü gününde sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 31 Mayıs 2022
  • 10:55

İzmir TÜPRAŞ Aliağa rafireniresinde işten atma saldırısına karşı eylemler 4. günde sürüyor.

Koç sermayesi işten atma saldırısını adım adım hayata geçiriyor. Salı günü akşam saatlerinde İzmir rafineride çalışan 27 kişilik listeden 22'sine tebligat gönderildi. Buna karşın Petrol-iş şube yönetimi adına yapılan konuşmada eylemlerin sürdürüleceğini söyledi. İşten atma saldırısına karşı sendika merkezi ve diğer rafinerilerin bağlı bulunduğu şubelere de yalnız bıraktıkları, yapılan eylemin müzakereleri engellediği söylemleri teşhir edildi. Mücadelenin asla müzakerenin önüne geçemeyeceğini vurgulandı. Bunun üzerine yapılan açıklamayla yarın Petkim işçileri işyerinden yürüyüşle Tüpraş önüne gelecek, perşembe günü ise Aliağa Demokrasi Meydanı’nda eylem yapılacak.

Ravago işçileri adına yapılan konuşmada "4 gün önce yakmış olduğunuz direniş ateşine bütün sesimizi verdik arkadaşlar. Mücadelenizde yalnız değilsiniz, yaşasın örgütlü mücadelemiz" dedi.

Petrol-iş Aliağa Şube başkanı Hasan Toptan yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

"Bizim derdimiz belli biz işverene şu mesajı verdik, biz üretimi durdurmuyoruz. Hala daha gündüzde çalışan arkadaşlarımız var. Amacımız belli; işten çıkarmaların derhal önüne geçmek. Ve dedik ki bizle müzakere yapın. Sebebi ne olursa olsun her insanın bir şansa daha ihtiyacı vardır."

Aynı zamanda Tüpraş'ta öğlen saatlerinde Petkim ve Star işçileri direnen sınıf kardeşlerini ziyaret etti, güçlü sloganlarla, halaylarla direniş dayanışmayla güçlendi. Petkim ve Star işçileri yürüyüşle "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganlarıyla kapıya geldi. Petkim baştemsilcisi şunları ifade etti:

"Petkim Tüpraş işçisi sınıf dayanışmasını iyi bilen bir işçi kitlesidir ama zamanla bunu unuttu, sınıf dayanışmasını bizden daha fazla sermaye sahiplendi. Ancak bugün sınıf dayanışmasının nasıl yapıldığını göstermek için Aliağa işçisinin yaktığı çoban ateşinin etrafında toplandık. Bu çoban ateşi tüm Türkiye işçi sınıfının içerisinde dalga dalga yayılacak ve sizler onurlu mücadelenizde yalnız kalmayacaksınız"

Star Rafineri  temsilcisi "Kazanana kadar mücadele..." diyerek TÜPRAŞ işçilerini selamladı ve "Burada Star, Petkim, TÜPRAŞ işçisi yok, işçi sınıfı var, Türkiye'nin işçi sınıfı var!" dedi. Ayrıca gün içerisinde yine Ravago işçileri, CHP Milletvekili Kani Beko, Disk Emekli-Sen, eski Petrol-İş yöneticisi İbrahim Doğangül ve İsmail Doğan direnen işçileri ziyarete geldi. Türk-İş Ege bölge başkanı Hayrettin Çakmak desteğe gelerek açıklama yaptı. İsmail Doğan konuşmasında şunları dedi:

“Kavel Kablo işçisi bir destan yaratacağını kendileri bile bilmiyordu. Ama öylesine bir destan yazdılar ki Kavel Kablo adına şiirler, şarkılar bestelendi. Siz de burada tarihe bir not düşüyorsunuz"

Kızıl Bayrak / İzmir