EDES Etiket’te TOMİS yöneticisi işten atıldı

TOMİS yöneticisi Onur Kömek, çalıştığı EDES Etiket A.Ş firmasında 18 Ocak günü hukuksuzca işten çıkartıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Ocak 2024
  • 18:00

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) yöneticisi Onur Kömek, çalıştığı EDES Etiket A.Ş firmasında 18 Ocak günü hukuksuzca işten çıkartıldı.

TOMİS işten atma saldırısına ilişkin açıklaması şu şekilde:

“EDES Etiket’te haksız, hukuksuz, keyfi işten atmayı kabul etmiyoruz!

Sendikamızın yönetim kurulu üyesi Onur Kömek çalıştığı EDES Etiket A.Ş firmasında 18 Ocak günü hukuksuzca işten çıkartılmıştır.

14 Aralık günü fabrikanın metal şekillendirme bölümünde yaşanılan kimyasal zehirlenme sızıntı sonucunda başta bölümde çalışanlar olmak üzere tüm fabrika kimyasal sızıntıdan etkilendi. İşçilerin ısrarları sonucunda fabrika yönetimi nefes alamayan işçileri insani olmayan koşullarda yük taşıma aracının arkasında hastaneye götürmüştür. Bir işçi iki gün diğer işçiler 7 saat müşade altında kalarak oksijen verilmişti.

İşe girdiği günden beri fabrikada yaşanılan sorunlara sessiz kalmayan işçi sağlığı önlemlerinin alınması maske vb. Gibi gerekli teçhizatın sağlanması için mücadele eden sendika yöneticimiz kimyasal zehirlenmeden sonra zehirlenmeden daha fazla hedef olmuştur. Firma yönetimi hukuksuzlukta sınır tanımayarak yöneticimize almadığı iş eğitimlerini, aldı gösteren sahte belge düzenleyerek imzasını taklit etmişlerdir.

Kimyasal zehirlenmenin sonucunda işçiler üzerinde etkiler sürmüş ve yöneticimiz kötüleşmesi ile birlikte hastaneye başvurmuş, hastane sonuçları sonrasında astım tanısı konmuştur.

Hastalığın konması sonrasında yöneticimiz dilekçe hazırlayarak, kimyasala daha az maruz kalacağı bir bölümde çalışmak istediğini Edes Etiket yönetimine bildirmiştir. Bunun sonucunda bölüm değişikliği yapılmak yerine keyfi ve hukuksuzca işten atılmıştır.

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası olarak Edes Etiket yönetimini uyarıyoruz. Hukuksuzca işten atmayı kabul etmiyoruz. Bu hukuksuzluk bir an önce son bulmalıdır. Hukuksuz saldırılara son verilmemesi halinde sendika olarak her türlü hukuki ve fiili mücadeleyi sürdüreceğiz. Yaşanılan haksızlık, hukuksuzluk karşısında sadece Edes Etiket sorumlu değildir. Dünyaca ünlü markalara üretim yaptığı ARÇELİK, BOSCH, SİMENS, ALTUS VE BEKO da sorumludur.

Edes Etiket işçilerine çağrımızdır:

Bizlere karşı insani olmayan koşulları değiştirmek ellerimizde. Bunun için örgütlenmek ve mücadele etmekten başka yolumuz yok. Edes işçilerini ve tüm işçi kardeşlerimizi insanca çalışma ve yaşam koşulları için, alınmayan önlemler sonucu yaşanan iş cinayetlerini, meslek hastalıklarını engellemek için sendikamızda gücünü birleştirmeye davet ediyoruz.”