Simfer’de (Sersim) işçilere kölelik dayatmaları

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Simfer’de (Sersim) metal işçilerine yönelik baskılara karşı Kayseri İşçi Birliği açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Haziran 2024
  • 22:10

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Simfer’de (Sersim) metal işçilerine yönelik baskılara karşı Kayseri İşçi Birliği açıklama yaptı.

İşçilere seslenen KİB, “Bir olursanız, birimiz, hepimiz için derseniz mutlaka kazanırsınız! İnsan onuruna yaraşır çalışma koşullarını söküp alırsınız” dedi. Kayseri İşçi Birliği’nin açıklaması şu şekilde:

“Simfer sersim patronunun metal işçilerine yönelik baskılar ayyuka çıktı.  Sersim işçileri her gün mesai dayatmasına maruz kalıyorlar.

Simfer patronu Sersim işçisini insan yerine koymuyor. İşçiler arasında ayrımcılığı körüklüyor. Beyaz yakalıların yemekhaneleri ayrı, beyaz yakalı çalışanlar porselen tabaklarda yemek yiyorlar.  Mavi yakalı işçiler ise ayrı bir yemekhanede, tabildotlarda sağlıksız bir ortamda yemek yiyor, ayrımcılığa maruz kalıyorlar.

Mesai baskısı altında işçiler canlarından beziyorlar. İşçiler her gün mesai yapmaya zorlanıyorlar. Mesai yapmak istemeyen işçiler mobinge, kaba baskılara maruz kalıyorlar.

Soğutucu bölümünde çalışan işçiler her ay yüz saatin üstünde mesai yapıyorlar.  Bu nedenle hiçbir işçi çalışma koşullarından memnun değil!

Simfer Sersim patronu esnek çalışmada sınır tanımıyor. Siparişler artınca işçileri gece gündüz çalıştırıyor. Siparişlerin azaldığı ise işçileri izne gönderip borçlandırıyor.  Sonra da  işçileri borçlarını ödeme bahanesiyle  parasız çalıştırıyor.

Simfer Sersim patronu daha fazla kazanmak için her tür baskıyı yapıyor. Köle gibi çalışan işçilerin tuvalete gitmesi büyük suç! Sigara içen işçiler sensörün çalışmasıyla birlikte sırıl sıklam ıslanıyorlar.

Ağır çalışma koşullarına dayanamayan Simfer Sersim işçileri işten çıkıp bireysel arayışlara giriyorlar. Alacaklarını almak için mahkeme yolunu tutuyorlar.

Simfer Sersim işçileri! Ağır, insanlık onurunu ayaklar altına alan çalışma koşulları kaderiniz değildir. Bir olursanız, birimiz, hepimiz için derseniz mutlaka kazanırsınız! İnsan onuruna yaraşır çalışma koşullarını söküp alırsınız.

Kayseri İşçi Birliği”

Kızıl Bayrak / Kayseri