SİMFER’de patronun saldırısına tepki

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 30 Mayıs 2013
  • 12:14

Kayseri OSB’de kurulu bulunan SİMFER fabrikasında sendika çalışması yürüttükleri gerekçesiyle Ali Kalkan adlı işçi darp edilerek işten çıkarıldı. Ardından aynı saldırıya iki işçi daha maruz kaldı. Bunun üzerine fabrikadaki işçiler yapılan saldırılara karşı tepki göstererek iş bıraktılar. İki işçinin işe geri alınacaklarını belirten SİMFER patronu işçilerin öfkesini dizginlemeye çalıştı. İşten atılan iki işçinin işe geri alınacağının ifade edilmesi üzerine işçiler iş bırakma eylemine son verdiler.

Eylemin sürdüğü sabah saatlerinde Kayseri İşçi Birliği Derneği ve BDSP temsilcisi SİMFER işçilerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kayseri İşçilerin Birliği Derneği adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada, SİMFER işçilerinin kölece çalışma koşullarına karşı ortaya çıkan eyleminin haklı ve meşru olduğu belirtildi. Kayseri İşçilerin Birliği Derneği'nin haklarına sahip çıkan işçilerin yanında olacağı belirtildi. Konuşma işçilerin coşkulu alkışlarıyla karşılandı.

Birleşik Metal-İş Anadolu Şube temsilcisini fabrikadan uzaklaştırmaya çalışan güvenlikçiler Kayseri İşçilerin Birliği Derneği yöneticisini de iterek dışarıya çıkarmak istediler. BDSP temsilcisi ve özel güvenlikçiler arasında da kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Kayseri'de Kumarlı ve Organize Sanayi Bölgesi'nde ankastre ve ocak ürünleri üretimi yapan metal fabrikası olan SİMFER 'de daha önce de 100'ü aşkın işçi işten çıkarılmıştı.

SİMFER patronun Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve serbest bölge de bulunan iki ayrı fabrikası bulunuyor. Bu iki fabrika da yaklaşık 2000 işçi çalışıyor. SİMFER patronu OSB'deki ve Serbest Bölge'deki fabrikalarını birleştirmeye çalışıyor.

SİMFER ismi son dönemlerde iş cinayeti ile gündeme gelmişti. İki fabrika da da sık sık “iş kazaları” yaşanıyor. Zira işçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almayı gereksiz masraf olarak gören SİMFER patronu işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri almaya yanaşmıyor.

 

Simfer patronu toplu işçi kıyımı gerçekleştiriyor

Kayser OSB'de kurulu olan SİMFER Fabrikası'nda sendika propagandası gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 40 işçi daha işten çıkartıldı. Çıkarılan işçilerin fabrika önündeki bekleyişi sürüyor.

Ayrıca 40 işçinin de serbest bölge de bulunan SİMFER Fabrikası'ndan çıkartıldığı gelen bilgiler arasında.

Kızıl Bayrak / Kayseri