“Sağlıkçılar mağdur olmasın”

Bakırköy’de hastanelerin yerinde yenilenmesini ve sağlık emekçilerinin mağdur edilmemesi için eylem yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Nisan 2023
  • 19:45

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nin önünde eylem gerçekleştirildi. Açıklamada hastanenin yerinde ve güvenli mekanlarda hizmet vereceği bir dönüşümün takipçisi olunacağına söz verildi.  

İstanbul Tabip odası çağrısıyla Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Ayakta Psikiyatri Tedavi Ünitesi/ATÜ önünde yapılan açıklamayı Nergis Erdoğan okudu. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"İnsanların annesini, babasını, kendisini hayata döndüren, çocuğunun dünyaya geldiği hastaneler yirmi yıldır halkın, çalışanlarının en ufak biçimde fikri alınmadan koparılıp, yolu izi belli olmayan yerlere adeta fırlatıldılar. Gidenin geri döndüğü görülmedi, yerlerinde ne yazık ki yeller de esmedi. Esseydi aldığımız solukla belki biraz rahatlardı içimiz. Tam tersine soluduğumuz havayı kesen rezidanslar, yedi yıldızlı özel hastaneler dikildi yerlerine"

Açıklamanın devamında ise şunlar ifade edildi:

"Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi yüz yıllık geçmişiyle, yetiştirdiği binlerce hekimle, bir ilçenin ve şehrin soluk alıp verdiği bir anıt hastanedir. Hak ettiği, her gün binlerce insana hizmet verdiği bu yerde yeniden yapılanmalıdır. Tıpkı bize giderlerse gitsinler diyenlere verdiğimiz cevap gibi 'gitmiyoruz'. Yerimizde güvenli binalara kavuşmak, buralarda halkın gözünde olduğumuz yerde hizmet vermek istiyoruz. Biliyoruz ki bu bir niyet meselesidir. Yerinde yapılanmak için, halkın ve sağlık çalışanlarının can güvenliğini önceleyen bir irade olması gerekli ve yeterli koşuldur.  Bu irade ve niyeti gösteren her yönetim bizi yanında, yerimizden etmek isteyen her yönetim ise hekimiyle, sağlık çalışanıyla, halkıyla karşısında bulacaktır.  Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinin yerinde ve güvenli mekânlarda hizmet vereceği bir dönüşümün takipçisi olacağımıza hepinizin önünde İstanbul Tabip Odası adına söz veriyor saygılar sunuyorum"