Sağlık ve eğitim emekçileri Ankara’da buluşacak

Sağlık ve eğitim emekçileri hakları için 15 ve 16 Ekim’de Ankara’da eylemler gerçekleştirecek.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Ekim 2022
  • 19:45

Derinleşen ekonomik krizin faturasını emekçilerin sırtına yıkan AKP-MHP iktidarının hedefinde emekçilerin kazanılmış hakları var.

Gasp edilen hakları için mücadeleyi çeşitli biçimlerde sürdüren sağlık çalışanları, eczacılar ve eğitim emekçileri eylem çağrılarında bulundu.

“15 Ekim’de birlikte”

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), öğretmenleri ayrıştıran Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ve kariyer basamakları sınavına karşı 15 Ekim’de düzenleyeceği mitinge çağrılarını sürdürüyor. Eğitim emekçileri “Emeğimiz, onurumuz ve çalışma barışımız için, 15 Ekim’de Ankara mitinginde buluşuyoruz!” şiarıyla Tandoğan’da buluşacak. Eğitim emekçileri #15EkimdeBirlikte etiketi ile sosyal medyada çağrılarını sürdürüyor.

“Meslek onuruma dokunma” eylemi

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelecek 39 farklı meslek grubundan sağlık çalışanı, cumartesi günü Ulus’ta saat 13.00’te “Meslek onuruma dokunma” eylemi yapacak. Sağlık emekçilerinin eylemine ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Genel Sağlık İş Genel Başkanı Derya Uğur şunları ifade etti:

“Enflasyon karşısında eriyen maaşlarla geçinemediğimiz için; insan onuruna yaraşan en düşüğü yoksulluk sınırı üzerinde ve tamamı emekliliğimize yansıyan tek kalem maaş talebimiz için orada olacağız.”

Büyük Eczacı Mitingi

Eczacılar ise 16 Ekim’de Büyük Eczacı Mitingi’nde bir araya gelecek. Mitinge ilişkin değerlendirmede bulunan Ankara Eczacılar Odası Başkanı Taner Ercanlı ise şunları ifade etti:

“Eczacıların ekonomik sıkıntıları uzun süredir gündemdeydi. Birçok arkadaşımız krediyle ayakta duruyor. Buna karşı, bizleri geriye götüren bir İlaç Fiyat Kararnamesi var. Kamudaki eczacıların özlük haklarıyla ilgili de son dönemde bir düzenleme yapılmadı. Hastaların ödediği ilaç farklarının bedelleri arttı. Finansal olarak iki eczaneden birisi kapanma riskiyle karşı karşıya. Tüm bunlara karşı eczacılar seslerini duyuracak.”