Plasmek’te direniş 18. gününde sonlandırıldı

Plasmek’te direniş 18. gününde mücadele çağrısıyla sonlandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Eylül 2023
  • 20:20

Plasmek’te direniş 18. gününde mücadele çağrısıyla sonlandı. İstanbul Sancaktepe'de bulunan Plasmek Makine İşçileri ağır çalışma koşullarına, düşük ücrete, baskıya, mobbinge karşı sendikalaşma yoluna gitmişti. Ocak ayı zam dönemi üretimi durdurarak istedikleri zam oranını Plasmek sermayesine kabul ettiren işçiler, kazanımlarının sürekliliği için sendikal faaliyeti büyüttüler ve Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası'nda (TOMİS) örgütlendiler. Sendika örgütlenme devam ederken Temmuz ayında verilen zam oranını kabul etmeyen işçiler üretimi durdurdu. Yapılan iş durdurmanın ardından iki sendika üyesi işçi işten atıldı. Fabrika önünde 18 gün süren direniş bugün (1 Eylül) sonlandı.

TOMİS temsilcisi Dilbirin Acar ve direnişçi Bilal Akın şu çağrıyla kapı önü direnişini bitirdiklerini açıkladı. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Sancaktepe'de bulunan Plasmek Makina'da çalışan, düşük ücretlere, kötü çalışma koşullarına, baskıya ve mobbinge itiraz ettikleri için yasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olan, hakları için mücadele eden Plasmek işçilerinden 2 arkadaşımız işten çıkarılmıştı.

Sendikamızın öncülüğünde, işten çıkarılan işçi arkadaşlarımız ile birlikte 15 Ağustos' tan bu yana fabrika önünde başlattığımız direnişimizin 18. gününe geldik.

Fabrika önünde günlerdir sesimizi yükselttik, haklı taleplerimizi kamuoyuyla buluşturduk.

Elbette ilk amacımız, haksız hukuksuz bir şekilde, uyduruk bahanelerle işten çıkarılan sendika üyelerimizin işe geri alınmasıydı. Bu mücadelemiz hukuki zeminde sürecektir.

Biz burada 18 gündür direniyoruz.

Çünkü,

Emeğine, onuruna, geleceğine, sendikasına sahip çıkan işçilere yönelik her türlü keyfi saldırılara son vermek istedik.

Bize kanunsuz iş yapıyorsunuz diyen patron da,  sizi araştırdık diyen müdürler de, sendikal faaliyetimize yönelik saldırılarını örtbas etmek için atılan her arkadaşımıza bir bahane bulanlara da şu çağrıyı yapmak istiyoruz.

Biliyoruz, bizi burada görmek istemediniz. Sesimizi kısmak istediniz. Her defasında polisi yolladınız. Hepsi nafile!

İşte buradayız, 18 gündür direndik. Şunu er ya da geç anlayacaksınız. Bizim sendikal faaliyetimizi hiç bir zaman engelleyemeyeceksiniz.

Burada, Plasmek'te mücadelenin, direnişin tohumlarını attık.

Plasmek' te artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Biraraya gelen, birliğini, beraberliğini büyüten işçilerin tek yumruk olmuş bileğini de kimsenin bükemeyeceğini de biliyoruz.

Gelinen aşamada, fabrika önü direnişimizi sonlandırırken, gerek fabrika önünde ziyaret ederek destek sunan, gerekse de sesimizi duyuran tüm dostlarımıza, memleketin dört bir yanında bizim gibi direnen, mücadele eden, haklarını kararlılıkla savunan tüm işçilere, emekçilere teşekkür ederiz.

Yeni mücadele alanlarında buluşmak üzere...

Direne direne kazanacağız!"

Kızıl Bayrak / Sarıgazi