Plasmek'te basın açıklaması

Sancaktepe Plasmek Fabrikası'nda TOMİS üyelerinin direnişi sürerken, fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Ağustos 2023
  • 20:10

Sancaktepe Plasmek Fabrikası'nda TOMİS üyelerinin direnişi sürerken fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Fabrika önünde gerçekleştirilen eylemde basın metnini TOMİS Genel Sekreteri Dilbirin Acar okudu. Acar eyleme desteğe gelen sınıf dostlarını selamlayarak sınıf dayanışmasının önemine vurgu yaptı. Yaşanan ekonomik krizle birlikte artan hayat pahalılığına, düşük ücretlere karşı aylar öncesinden mücadeleye başladıklarını aktaran Acar, Plasmek’teki örgütlenme sürecini anlattı. Acar, ocak ayında ücretlerin iyileştirilmesi sürecinde iş durdurarak belli kazanımlar elde ettiklerini vurguladı ve direnişin taleplerini bir kez daha hatırlattı. Basın açıklamasında bugün (21 Ağustos) fabrikada işyeri temsilcilerinin iş kazası geçirdiği duyuruldu. Alınmayan önlemler nedeniyle fabrikalarda ve işyerlerinde yaşanan “kazalarda” onlarca işçinin yaralandığı ve hayatını kaybettiğini vurguladı. 

Basın açıklamasının devamında şunlar ifade edildi:

"Bugün Plasmek sermayesi zenginliğine zenginlik katarken, işçileri ekmeğinden edip kapının önüne koyuyor. Görüyoruz ki şirket patronları sendikalardan korkuyor, sendikalı işçiden korkuyor. İşçilerin birliğinden, beraberliğinden korkuyorlar. Bizler bu fabrikada mücadele ederken şirkete ücretlerimizi iyileştirmesini söylediğimizde bizi şunu söylüyorlar; ‘Bizler aynı gemideyiz’. Ama biz biliyoruz ki, bu fabrikada her gün milyarlarca ihracat yapılıyor. Patronlar servetine servet katarken işçiler her gün sefaleti yaşıyor”

Basın metninin okunmasının ardından direnişçi işçi Bilal Akın söz aldı. Akın sendikalaşma ve işten atılma sürecini anlattı ve Plasmek sermayesinin sendikal faaliyete saldırdığını belirtti. 

Basın açıklaması eylemine Sancaktepe Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Umut Sendikası (Umut Sen), Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil), Birleşik İşçi Kurultayı (BİK), İşçi Emekçi Birliği, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) ve ODAK Dergisi destek verdi.

Kızıl Bayrak / Ümraniye