Sancaktepe Plasmek Fabrikası'nda TOMİS’in direnişi sürüyor.
Plasmek’te işçiler ek zam talep ederek iş bırakmıştı. İş bırakma eyleminin ardından TOMİS üyesi işçiler işten atıldı. İnsanca yaşamaya yeten ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için direnen TOMİS üyesi işçi 11. gündür fabrika önünde bekliyor.
Plasmek işçilerinin talebi:
-İnsanca yaşamaya yetecek ücret
-Atılan işçiler geri alınsın
-Baskı ve mobbinge son bulsun.
-Sendikal faaliyete yönelik saldırılar son bulsun.
İEB’den ziyaret
Direniş alanına İşçi Emekçi Birliği ziyaret gerçekleştirdi. "Yaşasın sınıf dayanışması!, Plasmek işçisi yalnız değildir!" sloganlarıyla alana gelen İEB adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi:
"Hakları, sendikası, birliği, emeği için direnen Plasmek işçisinin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Bugün sermayedarlar işçi sınıfına azgınca saldırmaktadır. İşçi sınıfının, emeğine, birliğine, yaşamına saldırmaktadır. Bu saldırı karşısında işçilerin de meşru mücadele hakkı vardır. Bunun en büyük yolu örgütlü mücadeleyi yükseltmektir. Bugün Plasmek işçisi de bu örgütlü mücadeleyi büyütmektedir. Bu mücadeleyi büyüttüğü içinde patronun saldırısıyla karşılaşmıştır. İşten atmalar sermayedarların en büyük saldırılarındadır. Ve bugün burada bu gerçekleşmektedir. İşçi arkadaşlarımız bugün kendilerini savunmak için bir direniş gerçekleştirmektedir. Biz bu saldırıya karşı Plasmek işçilerinin yanında olduğumuzu bildiriyoruz.”
İEB’in ardından TOMİS adına bir konuşma yapıldı. Örgütlenme süreci ve direnişin nasıl başladığı anlatıldı. Direniş üzerine yapılan sohbetin ardından İEB alandan ayrıldı.
11. gün geride kalırken Plasmek sermayesi TOMİS’in içeriye seslenişini engellemeye çalıştı. TOMİS tüm engelleme çabalarına rağmen fabrika önünden sesleniş gerçekleştirdi. Seslenişte Plasmek düşük ücrete, baskıya karşı ve sendikal hakları için verdiği mücadelenin Türkiye direniş haritasına girdiği ve buradaki mücadelenin unutulmayacağı vurgulandı. Ülkenin pek çok yerinde patronlar kazanırken işçiler sefalet, baskı ve sömürü dayatıldığı anlatıldı. Sesleniş sloganlarla son buldu.
Kızıl Bayrak/ Sarıgazi