Pegasus önünde eylem

Nakliyat-İş üyesi Pegasus işçilerinin, işten atmalara karşı Pegasus Genel Müdürlüğü önünde yaptığı eyleme metal işçileri de destek verdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Temmuz 2021
  • 20:45

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi işçiler Pegasus Genel Müdürlüğü önünde eylem gerçekleştirdi. Pendik Kurtköy’de bulunan Pegasus Genel Müdürlüğü önünde eylem yaparak tepki gösteren işçilere metal işçileri de destek verdi.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptığı konuşmada Pegasus patronunun sendika düşmanlığını teşhir ederek şunları ifade etti:

“4857 sayılı yasaya göre “Eğer bir işçinin iş akdi fes edilecekse bunun yazılı olarak işçilere bildirilmesi gerektiğini” ancak Pegasus işverenin sistematik bir mobing haline dönüştürmüş olduğu davranışları sonucu işçilere iş akitlerinin fes edildiği bir telefon ile bildirilmiştir.”

Küçükosmanoğlu, aslında Pegasus patronunun örgütlenme çalışması başlatmadan öncesinden bu yana toplu bir işçi çıkarma girişimi olduğunu belirtti. Küçükosmanoğlu şunları vurguladı:

“Pandemi koşullarının da bahane gösterilmesiyle birlikte bazı işçiler ücretsiz izine çıkarılmış, bazıları kısa çalışma ödeneğine mahkum edilmiş, yapılması gereken ücret zamları yapılmamıştır. Devam eden bu sıkıntılı süreçlerin sonunda sendikamıza üye olmaya başlayan işçiler üzerine istifa baskıları yapılmaya başlanmıştır.”

“2 Temmuz’da işten çıkarmalar başladı”

Küçükosmanoğlu, “2 Temmuz itibariyle de işten çıkartılmalar başlamıştır ve işten çıkartılan işçi sayısı 40 bulmuştur” dedi.

Anayasal haklara saygılı olduğunu belirten Pegasus Yönetimine seslenen Küçükosmanoğlu yasalara dayanarak demokratik koşullarda bir sandık kurularak işçilerin kendi sendikalaşma haklarına kendilerinin belirlemesini istedi. Sandık sonucu çıkan her sonucu sendikamızın kabul edeceğini belirtti. Küçükosmanoğlu konuşmasını sonlandırırken sendikanın haksız hukuksuz işten çıkartılmalara ve örgütlenmesine engel olma çalışmalarına karşı gereken her türlü mücadeleyi vereceğimizi vurguladı.

“Pegasus işçileri artık örgütlü”

İşten çıkartılan Pegasus Çalışanı Serkan Babacan bir konuşma yaptı. Babacan konuşmasında “Anayasal haklarına kullanarak sendikaya üye olduklarını ve işten atıldıklarını” belirtti. Babacan, haklarına sahip çıkarak mücadeleye devam edeceklerini ve haklarını alana kadar Pegasus Genel Müdürlüğü önünde olacaklarını” söyledi.

Ardından Nakliyat-İş Sendikası’nın da üyesi olduğu Dünya Sendikalar Federasyonu DSF’nin Dayanışma mesajını Pegasus’ta atılan Gökçe Elif Karaltı okudu. 

Birleşik Metal-İş Sendikası adına İstanbul 1 No’lu Şube Mali Sekreteri Can Emrah Ülgü Pegasus işçilerinin mücadelesine verdikleri dayanışmanın önemine vurgu yaptı.