Pegasus işçilerinden eylem

Nakliyat-İş Sendikası üyesi Pegasus işçileri Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaptığı eylemde "Sendika haktır, engellenemez" dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Ağustos 2021
  • 17:46

Pegasus’ta işte atmalar devam ediyor. Nakliyat İş Sendikası Pegasusta işten atmalara karşı eylem gerçekleştirdi.

1 Temmuz’da işten çıkarma yasağının bitmesinin ardından 40 işçiyi işten atan şirket, 11 çalışanını da geçtiğimiz hafta işten çıkardı. Haklı mücadeleleri için sendikalarından vazgeçmeyeceklerini belirten işçiler ise bir kez daha Sabiha Gökçen Havalimanı’nda “Sendika haktır engellenemez” diyerek Pegasus patronunu protesto etti.

“Tüm çalışanlara sahip çıkacağız”

Eylemde açıklama yapan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, patronun sendikaya üye olan işçilere bu süreçte sendikadan istifa etmeleri koşulu ile %15 zam, dört maaş ikramiye gibi tekliflerinde bulunduğunu, bunları kabul etmeyen işçileri işten attığını ifade etti.

İşten çıkartılmaların keyfi ve hukuksuz olduğunu belirten Küçükosmanoğlu, işten çıkartılanların tazminatlarının da ödenmediğini, daha da kötüsü özel eşyalarının bile verilmediğini, bazı çalışanların güvenlik ya da polis gözetiminde özel eşyalarını alabildiklerini ifade etti. Küçükosmanoğlu, “Artık işverenin karşısında DİSK var Nakliyat-İş var. Sendikamız üyesi olsun ya da olmasın tüm Pegasus çalışanlarına sahip çıkacağız” dedi.

Eylemde söz alan Pegasus işçileri, gece gündüz demeden nasıl çalıştıklarını, yemek paydoslarını bile kullanamadıklarını, birçok kez müşterilerin saldırılarına maruz kaldıklarını, pandemi döneminde çok zor koşullarda çalıştıklarını belirttiler. Eyleme destek veren bir kişi Pegasus işletmesinin işçilerinin haklarını vermeyerek, işten atmasının kabul edilemez olduğunu ve atılan işçilere destek verdiğini belirtti.

Basın açıklamasında sık sık “Pegasus’ta işten atılmalara son”, “Pegasus’tan atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika haktır engellenemez”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.