Mikropor’da işçi kıyımı

Sincan İşçi Birliği (SİB), Sincan OSB’de kurulu olan Mikropor fabrikasında işçi kıyımı yaşandığını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Eylül 2024
  • 15:30

Sincan OSB’de kurulu olan Mikropor fabrikasında işçi kıyımı yaşanıyor. Parça parça gerçekleştirilen işten atma saldırısında ayda yaklaşık 25 işçi işten çıkarıldı.

Mikropor’da yaşanan işçi kıyımına ilişkin Sincan İşçi Birliği sosyal medya kanallarından şu paylaşımı yaptı:

“Mikropor sermayesi ‘küçülmeye gidiyoruz’ adı altında onlarca işçiyi kapının önüne koyuyor. İşçilere tutanaklar tutarak işten atmayı haklı göstermeye çalışan Mikropor sermayesi, ‘tutanak’ı adeta işten atmanın bir aracı olarak kullanıyor. İşten atacağı işçileri önden belirleyip çeşitli sebeplerle tutanak tutmaya başlayarak yıllarca emek vermiş olan işçileri işten atıyor.

Sözde küçülmeye giden Mikropor, atılan işçilerin yerine daha ucuza çalıştıracağı işçileri alarak asıl niyetini de ortaya koymuş oluyor. Hadi işçilere karşı kullandığı avukat paralı tuttuğu avukat, ama ‘arabulucuyu’ da önden ayarlıyor ve hakkını isteyen işçileri de ucuza kapatmaya çalışıyor.

Mikropor işçisi kardeş! Sermaye düzeni yıllardır kriz içerisinde. Patronlar bu krizi işçinin sırtına yıkmaya çalışıyor. Kendileri kâr üzerine kâr yaparken, her yıl ne kadar kâr yaptıklarını övünerek dile getirirken bununla yetinmeyip bizim emeğimizden çalmaya, bizi işten atmaya ve daha az ücretlere çalıştırmaya çalışıyorlar. Bize düşen ise bu saldırılara karşı direnmektir. Fabrikamızda komitemizi kurmak, ‘arkadaşım yoksa üretim de yok’ bakışı ile birlik olmaktır. Ve mücadeleyi krize karşı, patronların düzenine karşı sınıfsız, sömürüsüz bir dünya bakışı ile büyütmektir.

Sanmayın ki atılan sadece yanı başımızdaki işçi kardeşimiz olarak kalacak. Yarın bir gün sıra her birimize gelecek. Bunun önüne geçmek için bugünden birlik olup direnmeliyiz. İşyeri komitesini kurmalı ve Sincan İşçi Birliği ile bütünleşmeliyiz! Başka bir çıkış yolu yoktur! Ya bir köle olarak sürüneceğiz ya da direnip onlara bir güç olduğumuzu göstereceğiz!

Sincan İşçi Birliği”

Kızıl Bayrak / Ankara