"Mikropor işçileri zulme karşı birlik olup direnmeli!"

Mikropor fabrikasında maaşlara zam isteyen işçilere yönelik işten çıkarma saldırısı devreye sokuldu. Sincan İşçi Birliği, kıyıma karşı işçileri birlik olmaya ve mücadeleye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 19 Ekim 2021
  • 11:25

Sincan’da kurulu Mikropor fabrikasında sendikalaşma çalışması olmuş ve direniş gerçekleştirilmişti. Sendikal örgütlenmeye saldıran Mikropor patronu, işçilere dönük saldırılarını sürdürüyor.

İşçileri ağır sömürü koşullarına mahkum eden Mikropor kapitalisti, işçileri işten çıkararak çalışma haklarını da ellerinden aldı. Konu ile ilgili açıklama yaparak, Türk Metal’in saldırıyı izlemekle yetindiğine değinen Sincan İşçi Birliği’nin Mikropor işçilerini birlik olmaya ve mücadeleye çağırdı.

Sincan İşçi Birliği’nin çağrısı şöyle:

Mikropor’da işçiye zulmediliyor…

Mikropor işçisi için gün direnme ve birlik olma günüdür!

Sincan OSB’de bulunan Mikropor fabrikasında hakkını arayan işçiler işten atılıyor. Yıllardır fabrikada düşük ücretler, kuralsız çalışma ve keyfi yönetim söz konusu. Buna karşı sendikalaşan işçiler de yıllardan beri işten çıkarılmakta. Son birkaç haftada filtre fabrikasında maaşlara zam istedi diye yaklaşık 20 işçi akşam iş çıkışında işten atıldı. İşten çıkarma mesai bitiminde yapılıyor ki işçiler kendi aralarında konuşup birlik olmasın.

Yıllardır sendikalaşma işini sürüncemede bırakan, işçiyi bu süreçte yalnız bırakan, patron yandaşlığıyla ünlü Türk Metal ise işten atma saldırılarını izlemekle yetiniyor.

İşçiyi işinden ekmeğinden eden patron da, saldırıları sadece izleyen bürokrat sendikacılar da hesap vermekten kaçamayacaklardır!

Mikropor işçileri; sizi sizin birliğinizden ve mücadele etmenizden başka hiç bir şey kurtaramayacaktır. Tüm işçiler işten atılan arkadaşlarına sahip çıkmalıdır. İşçiler ‘Atılan işçiler geri alınana kadar biz de çalışmayacağız’ demelidir. Sıranın kendimize gelmesini beklemeyelim. Gün mücadele ve direnme günüdür.

Tüm işçileri Sincan İşçi Birliği ile iletişime geçmeye ve birlik olmaya çağırıyoruz!

Kızıl Bayrak / Ankara