Maden işçileri 16 Ocak'ı bekleyecek

Hakları için direnen maden işçileri "süreci aktif olarak takip edeceklerini" açıklayarak 16 Ocak’ı bekleyeceklerini duyurdular.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Kasım 2020
  • 14:00

Maden işçileri hakları için 12 Ekim'den bu yana direnişi sürdürüyordu. İşçiler haklarını almak için Ankara'ya yürüyüş başlatmış ancak yürüyüşleri engellenmişti.

Haftalar boyunca defalarca jandarma ve polis saldırısına uğrayan işçiler, dün kurdukları heyetle Manisa Valisi, İçişleri Bakanı ile görüştüler. İçişleri Bakanlığı 15 Ocak'a kadar süre isteyerek, madencilerin sorunları için adım atacağı vaadinde bulundu.

Direnişteki maden işçileri ise kamuoyuna yaptığı açıklamada 15 Ocak'a kadar süreci aktif olarak takip edeceklerini, haklarını alamazlarsa 16 Ocak'ta Ankara'ya yürüyeceklerini duyurdu. Soma Hükümet Meydanı'nda maden işçileri ve Bağımsız Maden-İş Sendikası basın açıklaması gerçekleştirerek sürecin duyurusunda bulundu.

Açıklamada Ermenek’teki maden işçileri ile ilgili de durumu paylaşarak şunları ifade ettiler:

“Heyetimizle görüşme esnasında, Ermenek maden işçilerinin sorunun çözülmesiyle ilgili Karaman Valisini arayarak konuştu. Sendikanın talepleri doğrultusunda Ermenek işçilerinin sorununun iki gün içinde çözüme kavuşturulmasını söyledi. Bugün Ermenek’te heyetimizin Karaman valisiyle nihai çözüm doğrultusunda toplantı yapılacak. Heyetimiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Ocak ayının 15’ine kadar aktif bir takip süreci yürüteceğimizi, şayet söz verilen süre içinde çözüm gerçekleşmez ise 16 Ocak’ta Ankara Yürüyüşü’ne başlayacağımızı iletti.”

Açıklamanın devamında ise şunlar belirtildi:

“Diyoruz ki sıradan, emekleriyle yaşayabilen insanlar olarak cesaretlerimizle yakacağımız korkusuzluk fenerleriyle bu kula kulluk düzenini değiştirebiliriz. İnsanca, eşit, özgür, onurlu, adil bir yaşam sürebileceğimiz bir ülke ortamını yaratabiliriz, yaratacağız da. Çünkü Son Çare Biziz… Bizleriz… Uzatın ellerinizi, kaldırın yumruklarınızı.. KORKMUYORUZ diyerek başlayalım…”