Lastik İşçileri Birliği’nden 15-16 Haziran özel sayısı

Lastik İşçileri Birliği, 15-16 Haziran büyük işçi başkaldırısının 50. yılı dolayısıyla özel sayı yayınladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Haziran 2020
  • 16:48

Lastik İşçileri Birliği, 15-16 Haziran direnişinin 50. yıldönümü dolayısıyla dijital özel sayı bülteni yayınladı.

“15-16 Haziran Direnişi 50. Yılında! Öğrenelim, birleşelim, mücadele edelim!” kapak şiarıyla yayınlanan bültende, 15-16 Haziran Direnişi’nin işçi sınıfına gitmesi gereken mücadele yolunu gösterdiği vurgulandı. 

Direnişte yaşananlara dair bir yazıya yer verilen bültenin, “15-16 Haziran Direnişi gidilecek ve aşılacak mücadele yoludur!” başlıklı ana yazısında lastik işçilerinin direnişteki yerine şöyle dikkat çekildi:

“50. yıldönümündeki bu direnişin İzmit ayağında lastik fabrikalarının işçileri, mücadelenin önemli bir dinamiğiydi. Çelik Halat fabrikasından başlayan yürüyüş lastik fabrikalarının önüne geldiğinde fabrikalardan sokaklara inen lastik işçilerinin de katılımı ile barikat barikat ilerlenen ilk günde İzmit merkeze varıldığında büyük bir eylem ile talepler dile getirilmiştir. Direnişin ikinci günü de aynı kararlılıkla genişleyerek irade ortaya konmuştur.”

“15-16 Haziran direnişinden öğrenelim!”

Burayı tıklayarak ulaşabileceğiniz özel sayıda, Lastik İşçileri Birliği’nin 15-16 Haziran direnişinin 50. yılı dolayısıyla işçilere çağrısı şöyle ifade edildi:

Lastik işçileri olarak hem tüm işçilerle birlikte hak gaspını, ekonomik saldırıları yaşıyoruz hem de fabrikalarda, sektörde kendi özgün sorunlarımızla boğuşuyoruz. Salgın döneminde daha net gördük ki ücretli kölelikten başka bir şey olmayan bu sömürü düzeninde işçinin hayatı değersiz. Her koşulda kârlarından vazgeçmeyen patronlar işçi ve ailelerinin sağlığını tehlikeye atarak sömürü çarklarını işçi kanı ile döndürüyorlar.

15-16 Haziran’dan örgütlülüğe, işçi iradesine sahip çıkmayı öğrenelim!

15-16 Haziran’dan  fiili-meşru mücadeleyle davranmayı, militanlığı kuşanmayı öğrenelim!

15-16 Haziran’dan dayanışmayı ve tabandan ortak hareket etmeyi öğrenelim!

15-16 Haziran’dan sektör ayrımı, sendika ayrımı, konfederasyon ayrımı yapmadan tek bilek olmayı öğrenelim!

15-16 Haziran’dan işçilerin direnişlerinin, grevlerinin, eylemlerinin önüne geçerek durdurmaya çalışan sendika yöneticilerinin bürokratik-icazetçi anlayışlarını aşmayı öğrenelim!

15-16 Haziran’dan patronların sömürüsüne son vermek için işçi birliğinin gücü ile örgütlü davranmayı öğrenelim!